αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μικρή λέξη που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ σε μια «δύσκολη συζήτηση»

Η μικρή λέξη που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ σε μια «δύσκολη συζήτηση»

Είναι μια μικρή λέξη που την χρησιμοποιούμε πολύ συχνά οι περισσότεροι από εμάς. Και σε προσωπικές και σε επαγγελματικές συζητήσεις. Είναι η λέξη «αλλά». Κι όμως, αυτή η μικρή λέξη είναι η χειρότερη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως αναλύει άρθρο της η ψυχοθεραπεύτρια, Katherine Schafler.

«Είναι σαν μια μικροσκοπική βελόνα που μπορεί να σκάσει το μπαλόνι όλων των καλών, θετικών πραγμάτων που μόλις είπατε», τονίζει.

Το «αλλά» σε μια πρόταση, χρησιμεύει ουσιαστικά για την… άρνηση όλων όσων έχεις πει μόλις πριν. Πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε. Όμως λέγοντας την λέξη «αλλά» ο συνομιλητής μας αυτομάτως εστιάζει σε αυτό που ακολουθεί αμέσως μετά. Και όχι σε όσα έχουμε πει πριν. Ειδικά σε μια δύσκολη συζήτηση, αυτό μπορεί να σε βλάψει.

Υπάρχει όμως λύση. Σύμφωνα με την Katherine Schafler, αντί για το «αλλά», μπορείς να χρησιμοποιείς το «και». Είτε μόνη, είτε μαζί με άλλες. Εάν προσπαθείτε να απομακρυνθείτε από το άτομο για να δημιουργήσετε χώρο και απόσταση, τότε με κάθε τρόπο, χρησιμοποιήστε αλλά. Εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε εγγύτητα, οικειότητα και βαθύτερη κατανόηση, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε αλλά με αυτές τις δηλώσεις:

Και

Την ίδια στιγμή,

Και θέλω

Και δεν θέλω

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − nine =