αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ μεγαλύτερη αστική σήραγγα στην Ελλάδα θα γίνει στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη αστική σήραγγα στην Ελλάδα θα γίνει στην Αθήνα

Έργα και νέοι δρόμοι σχεδιάζονται στην Αττική, με απώτερο στόχο την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος δικτύου που ήδη παρουσιάζει σημάδια κορεσμού, που αγγίζει πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό και την Αττική Οδό. Έτσι, από τις αρχές της επόμενης χρονιάς δρομολογούνται όλες οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, με τις οποίες θα αλλάξει ριζικά το υπάρχον σκηνικό.

Όπως μεταδίδει το carandmotor.gr, η πρώτη από όλες αφορά τη σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό στο ύψος της Λυκόβρυσης. Με βάση τον σχεδιασμό, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας της μεγαλύτερης αστικής σήραγγας που φτιάχτηκε ποτέ, με μήκος 2,1 χιλιομέτρων (το συνολικό μήκος του τμήματος θα ανέρχεται στα 3,8 χιλιόμετρα). Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό στα 370 εκατομμύρια ευρώ που θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 30.000 αυτοκίνητα και θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση του μποτιλιαρίσματος που παρατηρείται καθημερινά στον κόμβο της Μεταμόρφωσης τις ώρες αιχμής.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια υπερσύγχρονη σήραγγα με βάση τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα

Για το Λεκανοπέδιο της Αττικής τα οδικά έργα δεν σταματούν εδώ. Μια ακόμη κίνηση «ματ» θα αποτελέσει η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που θα επιτρέψει να γίνει η Βουλιαγμένης δρόμος ελευθέρας ροής. Σε πρακτικό επίπεδο, μια νέα σήραγγα θα ενώνει τη Λεωφόρο Κατεχάκη και τον Καρέα με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης σε ελάχιστα λεπτά. Τέλος, να σημειώσουμε πως σε βάθος χρόνου, στο πλάνο της τροποποίησης του νότιου τομέα, με αφορμή και την επένδυση στο Πάρκο του Ελληνικού, προβλέπεται και η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 3 =