αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ μαρίνα Αλίμου αλλάζει πρόσωπο, με επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ

Η μαρίνα Αλίμου αλλάζει πρόσωπο, με επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ

Σε έναν πόλο φιλοξενίας, εστίασης, αναψυχής κι εμπορίου της Αττικής Ριβιέρα αναμένεται να αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια, η Μαρίνα του Αλίμου, βάσει του επενδυτικού σχεδίου, που θα «τρέξει» η Άκτωρ Παραχωρήσεις, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, που πλειοδότησε στην πρόσφατη ηλεκτρονική δημοπρασία για την ανάληψη της χρήσης κι εκμετάλλευσης των σχετικών υποδομών για τα επόμενα 40 χρόνια.

Συνολικά προβλέπονται επενδύσεις ανάπτυξης της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, όχι μόνο για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, αλλά και για την διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, όπου αναμένεται να επιτραπεί η δόμηση εγκαταστάσεων άνω των 20.000 τ.μ. Στον «πυρήνα» αυτής της ζώνης αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να δημιουργηθεί μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, διεθνών προδιαγραφών, η οποία θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής και της Αθηναϊκής Ριβιέρα. Παράλληλα, θα πλαισιωθεί από καταστήματα, καφέ-μπαρ, σημεία εστίασης και αναψυχής, διαμορφώνοντας έναν νέο πόλο έλξης επισκεπτών στο λεκανοπέδιο της Αττικής και κυρίως στα νότια προάστια. Οι σχετικές χρήσεις επιτρέπονται ήδη στο πλαίσιο σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που έχει εκδοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Άκτωρ Παραχωρήσεις προσέφερε προσφορά 57,5 εκατ. ευρώ για την ανάληψη της εκμετάλλευσης της μαρίνας, με το ΤΑΙΠΕΔ να επισημαίνει ότι το συνολικό όφελος θα ξεπεράσει τα 177 εκατ. ευρώ, καθώς συνυπολογίζεται και η ετήσια αμοιβή παραχώρησης που προβλέπεται από την σύμβαση, πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας. Εκτός από την Άκτωρ Παραχωρήσεις, στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης ο όμιλος Aviareps Hellas, μέλη του οποίου είναι η αεροπορική εταιρεία Sky Express και οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport Hellas και Skyserv και η κοινή εταιρεία των Lamda Development και Dogus.

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού και σήμερα λειτουργεί ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής. Διαθέτει εξαιρετική στρατηγική θέση καθώς βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Αθήνας, 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. νότια του Λιμανιού του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών που περιλαμβάνει Τραμ, Λεωφορεία και Ταξί.

Πηγή: Economistas.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =