αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μακροπρόθεσμη επιτυχία εξαρτάται από το αν θα μάθεις αυτά τα 6 μαθήματα νωρίς

Η μακροπρόθεσμη επιτυχία εξαρτάται από το αν θα μάθεις αυτά τα 6 μαθήματα νωρίς

Όσο προχωράς στην επαγγελματική σου διαδρομή, μαθαίνεις όλο και περισσότερα πράγματα. Όμως όσο πιο γρήγορα μάθεις τα μαθήματα που χρειάζονται, τόσο το καλύτερο. Άλλωστε, σε νεαρή ηλικία είναι πιο εύκολο να πειραματιστείς, να κάνεις τολμηρές επιλογές και να κάνεις λάθη χωρίς καταστροφικό αποτέλεσμα για εσένα.

Αν δεν είσαι χαρούμενος με την δουλειά που κάνεις, μπορείς να αναζητήσεις μια άλλη. Αν δεν σου αρέσει η θέση, μπορείς να συζητήσεις με τον εργοδότη σου την μετάβαση σε κάποια άλλη. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις ένα δικό σου project. Και βέβαια μπορείς να μάθεις από τα λάθη σου ή από τα λάθη των άλλων.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αποκτήσεις εμπειρίες. Το Entrepreneur.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή βλέπουμε τα 6 μαθήματα που πρέπει να μάθεις νωρίς στην καριέρα σου. Είναι αυτά που θα σου φέρουν την μακροπρόθεσμη επιτυχία.

1# You only live once: Είναι κάτι που κολλάει σε πολλές περιστάσεις στην ζωή μας. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα και σε μικρότερη κλίμακα. Π.χ. μέσα σε μια εβδομάδα. Εξέτασε τι κάνεις μέσα σε μια εβδομάδα, πόσο δουλεύεις, και πόσο διασκεδάζεις. Αν δεν σου αρέσει η καθημερινότητα σου, άλλαξε την.

2# Δίκτυο, δίκτυο, δίκτυο: Το έχουμε ξανά πει. Κάνει την διαφορά. Συνήθως οι ευκαιρίες δεν εμφανίζονται μόνες τους. Υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτές. Φρόντισε να φτιάξεις ουσιαστικές σχέσεις, με τους κατάλληλους ανθρώπους.

3# Μην έχεις μια κακή ημέρα: Οκ, θα έχεις. Αλλά δεν χρειάζεται να δείχνεις. Οι άνθρωποι έλκονται περισσότερο από αυτούς που δείχνουν χαρούμενοι και με αυτοπεποίθηση. Όχι απαραίτητα από τους πιο καταρτισμένους. Φρόντισε λοιπόν να είσαι ο χαρούμενος της παρέας.

4# Ποτέ μη σταματάς να μαθαίνεις: Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, όπως λέει και ο Mark Zuckerberg. Αν θέλεις να μείνεις σε τοπ επίπεδο στο επάγγελμα σου, πρέπει να μαθαίνεις συνεχώς. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις νέες τεχνολογίες.

5# Ψάξε για ευκαιρίες: Ακόμα και όταν τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. Αναζήτησε τες. Και φρόντισε να είσαι έτοιμος όταν αυτές παρουσιαστούν.

6# Αναζήτησε μέντορες: Οι μέντορες μπορούν όχι μόνο να μας μάθουν πράγματα, αλλά και να μας στηρίξουν σε μια δύσκολη στιγμή. Προσπάθησε να βρεις τους σωστούς ανθρώπους, που μπορούν να σου δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =