αρχικηVIRALΗ μαγική παραλία σε νησί, που πας με 30 ευρώ βενζίνη

Η μαγική παραλία σε νησί, που πας με 30 ευρώ βενζίνη

Μπορεί το δυνατό χαρτί του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας να μην θεωρείται ότι είναι οι παραλίες (αλλά η αφθονία σε πράσινο και η ποικιλομορφία του τοπίου), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι από την Εύβοια λείπουν τα «διαμαντάκια» εκείνα που θα ήταν διάσημα σε οποιοδήποτε μικρό νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου.

Μια τέτοια περίπτωση, που λόγω της απομόνωσης της δεν είναι γνωστή παρά μόνο στους ντόπιους, είναι η παραλία Βύθουρη στη βορειοκεντρική Εύβοια. Απομακρυσμένη από τον αστικό ιστό και ανοργάνωτη, είναι σχεδόν «χαμένη» σε ένα τόσο μεγάλο νησί και για αυτό άλλωστε δεν είναι καθόλου τουριστική. Πιθανόν να πρόκειται για την πιο όμορφη και γραφική παραλία όλου του νησιού. Βρίσκεται στις παρυφές της Δίρφυς, δίπλα στο χωριό Γλυφάδα και για να φτάσει κανείς από τη Χαλκίδα απαιτούνται περίπου 75 λεπτά οδήγησης και θα ξοδέψεις 30 ευρώ σε βενζίνη όπως σημειώνει το Menshouse.gr.

Είναι μια μικρή παραλία σχηματισμένη ανάμεσα σε δύο τεράστιους, επιβλητικούς βράχους, που προσδίδουν αυτή την άγρια ομορφιά στο τοπίο. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα, ενώ η παραλία έχει λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο. Ο βυθός είναι γεμάτος με μικρά βοτσαλάκια και η ορατότητα σε αυτόν αγγίζει τα… επίπεδα πισίνας. Οι δύο βράχοι ρίχνουν τη σκιά τους στην παραλία από το μεσημέρι και μετά και λόγω αυτής της ιδιομορφίας ο ήλιος βλέπει τη θάλασσα το καλοκαίρι μόνο 6 ώρες, περίπου από τις 12.00 μέχρι τις 18.00. Αυτός είναι και ένας πρόσθετος λόγος που τη λατρεύουν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση 5χλμ., οπότε ο επισκέπτης χρειάζεται να έχει προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα πριν την άφιξή του στην παραλία. Φυσικά και ομπρέλα αν σχεδιάζει να είναι εκεί νωρίτερα από το απόγευμα.

Για να φτάσεις πρέπει πάρεις από τη Χαλκίδα το δρόμο για Βόρεια Εύβοια, προς τη Στενή. Στα µισά της διαδροµής συναντάς το χωριό Καθενοί και ακολουθείς την πινακίδα που οδηγεί προς τον Πάλιουρα και τον Άγιο Αθανάσιο. Διασχίζεις και τα δύο αυτά χωριά και συνεχίζεις µε κατεύθυνση προς το χωριό Γλυφάδα. Αφού περάσεις την κορυφή της Δίρφυς – το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας – και απολαύσεις τη θέα, κατηφορίζεις προς Αιγαίο. Λίγο πριν μπεις στο χωριό Γλυφάδα, υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στη παραλία μέσω δρόμου που στα τελευταία 5 χλμ. καλύπτεται από χώμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eight =