αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «μέθοδος του βέλους» για να εξοικονομείς 5 ώρες κάθε εβδομάδα (και θα έχεις επίσης άλλα τρία οφέλη)

Η «μέθοδος του βέλους» για να εξοικονομείς 5 ώρες κάθε εβδομάδα (και θα έχεις επίσης άλλα τρία οφέλη)

Είναι σημαντικό να διαμορφώσεις το πρόγραμμα σου με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να προλάβεις να ολοκληρώσεις όλα τα tasks που θέλεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να καταφέρεις να τα κάνεις όσο πιο σύντομα γίνεται, έτσι να σου μείνει και κάποιος ελεύθερος χρόνος. Δεν είναι και πολύ ωραίο να είσαι… χωμένος κάπου μέσα στην δουλειά όλη την ημέρα, κάθε ημέρα.

Υπάρχει μια ωραία τακτική για να το πετύχεις. Την οποία εντοπίσαμε στο inc.com. Είναι η «μέθοδος του βέλους» η οποία μπορεί να σου εξοικονομήσει έως και 5 ώρες κάθε εβδομάδα. Αρκεί να την εφαρμόσεις από το ξεκίνημα κάθε εβδομάδας.

Τι περιλαμβάνει η μέθοδος: Φτιάχνεις το εβδομαδιαίο ημερολόγιο σου, τοποθετώντας τα tasks σε σχήμα που θυμίζει την κεφαλή ενός βέλους. Πολλά tasks στην αρχή, λιγότερα όσο πάμε προς το τέλος. Μπορείς, για παράδειγμα, στην αρχή της εβδομάδας να βάλεις κάποια meetings και κάποιες εργασίες που μπορούν να γίνουν λίγο πιο γρήγορα. Και όσο προχωράς προς το τέλος να βάλεις τις πιο «σημαντικές» εργασίες.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις 3 βασικά οφέλη, πέρα από τις πέντε ώρες που θα «κερδίζεις»:

Ευελιξία: Ξέρεις ότι π.χ. την Δευτέρα ή την Τρίτη θα είσαι «γεμάτος» αλλά αν προκύψει κάτι έκτακτο θα μπορείς να το τοποθετήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ψυχολογική ικανοποίηση: Ειλικρινά, απλά αισθάνεσαι υπέροχα με το να κοιτάζεις το ημερολόγιό σου την Τρίτη και να βλέπεις μόνο μια χούφτα εγγραφών και εργασιών για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Bonus Point: Αν δεν έχεις προγραμματιστεί τίποτα για την Παρασκευή.

Βοηθά στον προγραμματισμό ταξιδιών: Οκ, ξέρεις ότι δεν μπορείς να φύγεις π.χ. Δευτέρα. Όμως προς το τέλος της εβδομάδας, όταν θα έχεις ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις δουλειές σου, μπορείς εύκολα να φύγεις για ένα 3ημερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =