αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Bill Gates για να παίρνει μεγάλα ρίσκα

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Bill Gates για να παίρνει μεγάλα ρίσκα

Ο Bill Gates παίρνει ρίσκα τα οποία λίγοι άνθρωποι θα έπαιρναν σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος πήρε το ρίσκο να αφήσει τις σπουδές στο Harvard το 1975 για να χτίσει μια νέα εταιρία. Η εταιρία ήταν η Microsoft. Το 2008 πήρε το ρίσκο να αποχωρήσει από την Microsoft για να αφοσιωθεί στο Bill & Melinda Gates Foundation. Είναι μόνο μερικές από τις τολμηρές επιλογές που έχει κάνει.

Τα περισσότερα ρίσκα του Bill Gates έχουν επιτυχή κατάληξη. Αλλά πως μπορεί κάποιος να ξέρει ποια ρίσκα αξίζει να πάρει και ποια όχι;

Σε blog post του ο Bill Gates παρέθεσε την δική του οπτική, παίρνοντας αφορμή από την νέα σειρά του Netflix που έχει ως πρωταγωνιστή τον διάσημο επιχειρηματία. Αφού ένα σημαντικό θέμα που αναλύει η σειρά, είναι η προθυμία του Gates να επενδύει χρόνο και χρήμα σε σχέδια που δεν έχουν εγγυημένη επιτυχία.

«Παρακολουθώντας τη σειρά με έκανε να σκεφτώ τι σημαίνει πραγματικά η λέξη ‘ρίσκο’. Είτε επενδύουμε 100.000 δολάρια είτε 100.000.000 δολάρια, η απόφαση πρέπει να είναι υπολογισμένη. Ξοδεύω πολύ χρόνο σκέψης, αναλύοντας τα δεδομένα και μιλώντας σε ειδικούς» σημειώνει ο Gates. Περιγράφοντας το πως φτάνει σε μια τελική επιλογή.

Ωστόσο, ο Gates λέει ότι δεν έχει σημασία μόνο πόσο μεγάλη είναι η ανάλυση, αλλά είναι σημαντικό να είσαι άνετος με την αβεβαιότητα. Η μέθοδος του Gates για να είναι άνετος με την αβεβαιότητα, εξήγησε, είναι να συνεχίζει να μαθαίνει και να είναι ανοιχτός σε νέες στρατηγικές που μπορούν να τον φέρουν πιο κοντά στους στόχους του. «Αυτή η προσέγγιση με οδήγησε σε κάθε μεγάλο στοίχημα που είχα στην καριέρα μου από τη Microsoft μέχρι σήμερα», τονίζει.

Παράλληλα, όπως λέει ο ίδιος, όταν κάνεις μια τολμηρή επιλογή πρέπει να έχεις στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον. Και να προσπαθήσεις να φτιάξεις ένα πλάνο για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Αφήνοντας στην άκρη τους συναισθηματισμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + nine =