αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μέθοδος για να κάνεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνο

Η μέθοδος για να κάνεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνο

Ζούμε στην εποχή που όλοι χρειάζονται «λίγο χρόνο ακόμα» για να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους. Η ημέρα έχει 24 ώρες και αυτό δεν θα αλλάξει. Τουλάχιστον όχι στο κοντινό μέλλον. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να είσαι πιο παραγωγικός; Να προσπαθήσεις να κάνεις περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα εργαστείς σκληρά. Απλά θα ακολουθήσεις ένα άλλο μονοπάτι.

Το αμερικανικό Inc.com παραθέτει μια απλή μέθοδο για να κάνεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Ας δούμε καταρχήν την άλλη πλευρά: Μια παραδοσιακή διαχείριση έργων επικεντρώνεται στη συγκέντρωση όλων των πληροφοριών και εργαλείων στην «εκκίνηση», διασφαλίζοντας ότι όλα σχεδιάζονται διεξοδικά και στη συνέχεια όλα τα εργαλεία και πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να βγει ένα ολοκληρωμένο προϊόν στην αγορά. Με απλά λόγια, πρώτα είσαι έτοιμος πλήρως και μετά ξεκινάς.

Πως μπορούν όλα να γίνουν πιο γρήγορα; Με το να ξεκινήσεις ακόμα κι αν δεν είσαι 100% έτοιμος. Ας δούμε το παράδειγμα ενός website. Η παραδοσιακή τακτική λέει ότι για να φτιάξεις ένα site μιας εταιρίας ή υπηρεσίας πρέπει να συγκεντρώσεις όλες τις πληροφορίες για όλες τις σελίδες του site, για να βγει στον αέρα. Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην… περιμένεις. Αρκεί να φτιάξεις ένα ελάχιστον βιώσιμο προϊόν (Minimum Viable Product) και να βγεις στην αγορά. Αν περιμένεις μήνες για να βγάλεις το site, θα χάσεις πολλούς πελάτες- χρήστες που θα χρησιμοποιούσαν το project σου μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αφού δεν θα μπορούν να σε βρουν.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα πάντα για να ξεκινήσεις.

Κάνε ένα πλάνο και σπάσε το project σου σε μικρά κομμάτια. Ξεκίνα από κάποια βασικά σημεία. Βγάλε το στην αγορά, και στην συνέχεια φρόντισε να κάνεις τις δοκιμές και τις βελτιώσεις που χρειάζονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακόμα καλύτερο τελικό προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη και το feedback από τους χρήστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =