αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ «μάχη» της Κυριακής: Ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν και ποιες όχι

Η «μάχη» της Κυριακής: Ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν και ποιες όχι

Την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα καλούνται να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ένα ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου και κυρίως τα σούπερ μάρκετ.

Παραδοσιακά λειτουργούν κανονικά με όλα τα καταστήματα ανά την Ελλάδα ανοιχτά, τόσο τα Μy Market του ομίλου Παντελιάδη, όσο και τα Μασούτης που δραστηριοποιούνται κυρίως στη Β. Ελλάδα.

Αλλαγή στάσης είχαμε και στην εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τη ρητή διαφωνία της με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 εβδομάδες του χρόνου και θεωρεί επαρκές το υπάρχον νομικό πλαίσιο. Η ΑΒ Βασιλόπουλος θεωρεί πως η όποια συζήτηση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, πλέον των προβλεπόμενων από το νόμο, έχει νόημα μόνο σε τουριστικές περιοχές όπου η ζήτηση είναι αυξημένη και αυτό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου κάθε περιοχής. Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ του economy365.gr, αυτή την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος θα λειτουργήσουν κανονικά!

Από την άλλη πλευρά, η εταιρία Σκλαβενίτης που απέκτησε τα Carrefour Μαρινόπουλος, μέχρι σήμερα κρατώντας χαμηλούς τόνους, χωρίς να το διαφημίζει, έχει ως πάγια τακτική να μην ανοίγει καμία Κυριακή. Ωστόσο υπό τις νέες συνθήκες, και με το γιγάντιο δίκτυο καταστημάτων που πλέον διαθέτει, οι επικεφαλής της αρχίζουν σοβαρά να το ξανασκέφτονται υπό άλλο πρίσμα. Όμως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στο εγγύς μέλλον καθώς πληροφορίες του economy365.gr, κάνουν λόγο ότι κανένα κατάστημα της αλυσίδας δε θα λειτουργήσει αυτή την Κυριακή, ακολουθώντας την πάγια τακτική της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =