αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «μάχη» οδεύει προς το τέλος: Ποιες είναι οι δύο πόλεις στις οποίες θα αναγερθούν τα νέα «αρχηγεία» της Amazon

Η «μάχη» οδεύει προς το τέλος: Ποιες είναι οι δύο πόλεις στις οποίες θα αναγερθούν τα νέα «αρχηγεία» της Amazon

Η αναζήτηση της Amazon για την τοποθεσία όπου θα χτίσει το δεύτερο αρχηγείο της στις ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος της, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου πλησιάζει σε συμφωνία με τοπικές αρχές στη Νέα Υόρκη και στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια ώστε να εγκαταστήσει σε αυτές τις δύο πόλεις το νέο αρχηγείο της, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Στην πρώτη περίπτωση, το νέο αρχηγείο θα ανεγερθεί στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς και στη δεύτερη στην περιοχή Κρίσταλ Σίτι του Αρλινγκτον. Η Amazon είχε ανακοινώσει πέρυσι την πρόθεση να δημιουργήσει δεύτερο αρχηγείο της στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αγώνα μεταξύ πόλεων και πολιτειών για το ποια θα καταφέρει να κερδίσει την επένδυση ύψους 5 δισ. δολαρίων που έχει υποσχεθεί η Amazon και τη δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας.

Στο Σιάτλ, όπου βρίσκεται το πρώτο αρχηγείο τής Amazon, η παρουσία του έχει τροφοδοτήσει ταχεία οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, όπου όμως πολλοί κάτοικοι την κατηγορούν για κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή αλλά και για την άνοδο του κόστους κατοικίας, γεγονός που έχει αναγκάσει ορισμένους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη. Η επιλογή δύο πόλεων για την ανέγερση του δεύτερου αρχηγείου ενδέχεται να γίνεται ώστε να μην επικριθεί η Amazon πως η έλευσή της επιβαρύνει υπερβολικά τις τοπικές υποδομές. «Εξετάζοντας κανείς το Σιάτλ θα μπορούσε να δει πως η ανέγερση του αρχηγείου της Amazon είχε ορισμένες πολύ θετικές συνέπειες, αλλά επίσης υπήρξαν πιθανότατα και ορισμένες αθέλητες που ενδεχομένως δεν έγιναν δεκτές πολύ καλά. Μπορεί να δει κανείς τι έγινε με το κόστος διαβίωσης στο Σιάτλ», λέει στο Bloomberg ο Μάικλ Λούις, αναλυτής αγοράς ακινήτων στην SunTrust Robinson Humphrey.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Αντριου Κουόμο, κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης και ο Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήμαρχος της πόλης, είχαν συναντηθεί με εκπροσώπους της Amazon ώστε να συζητήσουν το θέμα της ανέγερσης του νέου αρχηγείου στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, σύμφωνα με το Bloomberg. H γειτονιά αυτή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη της Νέας Υόρκης και βρίσκεται απέναντι από το Μανχάταν με τον ποταμό Ιστ Ρίβερ να τις χωρίζει, αλλά δύο γέφυρες και ένα τούνελ να τις ενώνει. Παράλληλα, το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι εξυπηρετείται από οκτώ γραμμές μετρό, 13 γραμμές λεωφορείων, φέρι μπόουτ και ταχεία πρόσβαση στα διεθνή αεροδρόμια« Λα Γκάρντια» και «JFK». Σύμφωνα με τους New York Times που είχαν μεταδώσει πρώτοι την είδηση περί επιλογής του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, στην περιοχή της Νέας Υόρκης και του Αρλινγκτον (ακριβώς απέναντι από την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον) η Amazon έχει περισσότερους υπαλλήλους απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή των ΗΠΑ πλην Σιάτλ.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 18 =