αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Μάλτα σε πληρώνει… με 200 ευρώ για να κάνεις διακοπές εκεί

Η Μάλτα σε πληρώνει… με 200 ευρώ για να κάνεις διακοπές εκεί

Ο τουρισμός στην οικονομία της Μάλτας καταλαμβάνει το 27% του ΑΕΠ, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών και το 2020 οι τουρίστες μειώθηκαν κατά 80% λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα οι Μαλτέζοι να προσπαθούν να βρουν διάφορους έξυπνους τρόπους να προσελκύσουν τους τουρίστες.

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να «επιδοτήσει» τους ξένους ταξιδιώτες με την προϋπόθεση να μείνουν στο νησί για τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Τουρισμού, οι τουρίστες για να λάβουν αυτή τη βοήθεια, αρκεί να κάνουν απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο που επιθυμούν. Σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Τουρισμού της Μάλτας, οι τουρίστες που θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων θα λάβουν 200 ευρώ. Το ξενοδοχείο θα «βάλει» τα λεφτά αυτά και στη συνέχεια οι Αρχές θα δώσουν το ποσό αυτό στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων. Οι παραθεριστές σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων μπορούν να υπολογίζουν σε 150 ευρώ βοήθειας, και στα τριών αστέρων σε 100 ευρώ.

Πηγή: airnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =