αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ λίστα του Linkedin: Αυτά είναι τα 10 πιο περιζήτητα επαγγέλματα που δεν χρειάζονται πτυχίο

Η λίστα του Linkedin: Αυτά είναι τα 10 πιο περιζήτητα επαγγέλματα που δεν χρειάζονται πτυχίο

Η πανδημία άλλαξε κατά πολύ την αγορά εργασίας, με πολλές εταιρίες να προχωρούν σε απολύσεις, ενώ αρκετές άλλες «πάγωσαν» τα όποια σχέδια είχαν για προσλήψεις.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των ωρών εργασίας που χάθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αντιστοιχεί σε 400 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Αλλά πως μπορείς να επιβιώσεις μέσα σε αυτό το τοπίο; Ίσως μια λύση είναι να στραφείς στο σωστό επαγγελματικό πεδίο. Το Linkedin παραθέτει μια ενδιαφέρουσα λίστα: Είναι τα 10 επαγγέλματα που έχουν τις περισσότερες ανοιχτές θέσεις μέσα στην πανδημία. Τα ίδια επαγγέλματα καταγράφουν ανάπτυξη εδώ και 4 χρόνια, και δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον Covid-19.

Όπως σημειώνει το Linkedin μάλιστα, σε αυτές τις θέσεις μπαίνουν αρκετοί άνθρωποι που δεν κατέχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση ή άλλο πτυχίο. Αλλά καταφέρνουν να πάρουν τις απαραίτητες γνώσεις μέσω online μαθημάτων και σεμιναρίων.

«Νομίζω ότι η ομορφιά αυτών των θέσεων εργασίας είναι ότι δεν χρειάζεστε απαραίτητα την παραδοσιακή Εκπαίδευση. Μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε μέσω του ίντερνετ», λέει ο Josh Graff, U.K. country manager του LinkedIn, προτού προσθέσει βέβαια ότι το Πανεπιστήμιο έχει ακόμα έναν «πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει».

Το TOP-10 με τα περιζήτητα επαγγέλματα

  1. Software Developer
  2. Sales Representative
  3. Project Manager
  4. IT Administrator
  5. Customer Service Specialist  
  6. Digital Marketer
  7. IT Support/Help Desk
  8. Data Analyst 
  9. Financial Analyst
  10. Graphic Designer
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 4 =