αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ λίστα του Bloomberg: Η Ελλάδα 30η ανάμεσα στις 60 πιο καινοτόμες οικονομίες του πλανήτη

Η λίστα του Bloomberg: Η Ελλάδα 30η ανάμεσα στις 60 πιο καινοτόμες οικονομίες του πλανήτη

Στην 30η θέση ανάμεσα στις 60 πιο καινοτόμες οικονομίες του πλανήτη κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το νέο ranking του Bloomberg Innovation Index. Η Ελλάδα συγκεντρώνει βαθμολογία 68,47 (στην κλίμακα του 100) με βάση τις επιδόσεις της σε επτά επιμέρους τομείς, που μετρά το Bloomberg Innovation Index και σχετίζονται με την καινοτομία.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα παραμένει για το 2021 ουσιαστικά στάσιμη, αφού την ίδια θέση κατέλαβε και το 2020.

Ο ετήσιος δείκτης καινοτομίας Bloomberg αναλύει δεκάδες κριτήρια χρησιμοποιώντας επτά μετρήσεις, όπως οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη (Research and Development – R&D), η συγκέντρωση high-tech δημόσιων επιχειρήσεων, ο αριθμός των ερευνητών, η ικανότητα κατοχύρωσης πατεντών (patent activity), η μεταποίηση υψηλής προστιθέμενης αξίας (manufacturing value-added), η παραγωγικότητα και η απόδοση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Ελλάδα πετυχαίνει για το 2021 την υψηλότερη βαθμολογία (48 μονάδες) σε ό,τι αφορά τον δείκτη “manufacturing value-added”, ενώ έχει καλή βαθμολογία (47 μονάδες) στον δείκτη “patent activity”. Επιπλέον, η Ελλάδα βαθμολογείται με 43 μονάδες στον δείκτη “παραγωγικότητα της καινοτομίας” και συγκεντρώνει 34 μονάδες στο “Research & development intensity”.

Σύμφωνα πάντα με την αξιολόγηση του Bloomberg Innovation Index, η Ελλάδα παίρνει 29 μονάδες για τη συγκέντρωση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και 26 μονάδες για τη συγκέντρωση ερευνητών. Η χαμηλότερη επίδοση της Ελλάδας, 9 μονάδες, είναι στον δείκτη “Tertiary efficiency”.

Στην κορυφή της λιστας είναι η Νότια Κορέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =