αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ λίστα της λογοκρισίας: Αυτές είναι οι σειρές και ταινίες που αναγκάστηκε να «κόψει» το Netflix σε κάποιες χώρες

Η λίστα της λογοκρισίας: Αυτές είναι οι σειρές και ταινίες που αναγκάστηκε να «κόψει» το Netflix σε κάποιες χώρες

Φαίνεται ότι η λειτουργία του Netflix σε συγκεκριμένες χώρες τα τελευταία χρόνια, δεν είναι… και τόσο απλή. Όπως παραδέχτηκε ο γίγαντας του Streaming, αρκετές ήταν οι σειρές και ταινίες που «δεν πέρασαν» σε κάποιες χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με την Mirror, το Netflix παραδέχθηκε ότι «εξαναγκάστηκε να αφαιρέσει συγκεκριμένους τίτλους ή μεμονωμένα επεισόδια σε συγκεκριμένες χώρες μετά από απαίτηση κυβερνήσεων».

Η δανέζικη αστυνομική σειρά «The Bridge» αφαιρέθηκε το 2015 στη Νέα Ζηλανδία καθώς θεωρήθηκε «απαράδεκτη».

Η πολεμική ταινία «Full Metal Jacket» κατέβηκε από την πλατφόρμα του Netflix στο Βιετνάμ μετά από απαίτηση της κυβέρνησης. «Εκτός» πλατφόρμας έχει τεθεί στη Γερμανία η κλασική ταινία τρόμου «Η νύχτα των ζωντανών νεκρών» (Night of the Living Dead).

«Ο τελευταίος πειρασμός» (The Last Temptation of Christ) του Μάρτιν Σκορτζέζε δεν υπάρχει στο Netflix στην Σιγκαπούρη καθώς στην χώρα η ταινία έχει απαγορευτεί.

Η Σιγκαπούρη απαίτησε επίσης να αφαιρεθούν τρία προγράμματα μαγειρικής με κάνναβη, γιατί η κάνναβη είναι παράνομη στην χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που το Netflix δημοσιεύει λογοκριμένα προγράμματα. Η εταιρία δήλωσε ότι από εδώ και πέρα θα δημοσιεύει τη σχετική λίστα κάθε χρόνο.

Ολόκληρη η λίστα με τα κομμένα προγράμματα του Netflix:

2015: Η Νέα Ζηλανδία ζήτησε την αφαίρεση του «The Bridge».

2017: Το Βιετνάμ ζήτησε την αφαίρεση του «Full Metal Jacket».

2017: Η Γερμανία ζήτησε την αφαίρεση του «Night of the Living Dead».

2018: Η Σιγκαπούρη ζήτησε την αφαίρεση των προγραμμάτων «Cooking on High«, «The Legend of 420», και «Disjointed».

2019: Η Σαουδική Αραβία ζήτησε την αφαίρεση του επεισοδίου με τίτλο «Saudi Arabia» από την σειρά «Patriot Act» του Hasan Minhaj.

2019: Η Σιγκαπούρη ζήτησε την αφαίρεση του «The Last Temptation of Christ».

2020: Στη Σιγκαπούρη αφαιρέθηκε το «The Last Hangover».

 

*Για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα για το Netflix, ακολούθησε το It’s Possible στο Facebook εδώ

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 3 =