αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ κόρη του Steve Jobs μιλά για την κακή πλευρά του ιστορικού συνιδρυτή της Apple

Η κόρη του Steve Jobs μιλά για την κακή πλευρά του ιστορικού συνιδρυτή της Apple

Δέκα ολόκληρα χρόνια είχε κόψει ο Στιβ Τζομπς τις επαφές με την κόρη του και λίγες μέρες πριν υποκύψει στον καρκίνο της ζήτησε συγνώμη με μάτια βουρκωμένα από την επιθανάτιο κλίνη.

«Δεν πέρασα μαζί σου αρκετό καιρό όταν ήσουν μικρή», είπε ο ιδρυτής της Apple στη Λάιζα Μπρέναν.

Ο Τζομπς άφησε την τελευταία του πνοή το 2011 σε ηλικία 56 ετών. Τα δέκα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε κόψει κάθε επικοινωνία με την πρωτότοκη κόρη του, δεν απαντούσε ούτε στα τηλεφωνήματα, ούτε στα e-mails της. Και μόνον την τελευταία εβδομάδα της αποκάλυψε ότι ο λόγος ήταν επειδή δεν τον είχε καλέσει την πρώτη μέρα που γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Και γιατί το κράταγε τόσον καιρό κρυφό; τον ρώτησε εκείνη. «Δεν είμαι καλός στην επικοινωνία», της απάντησε.

Οι τελευταίες κουβέντες που αντήλλαξαν περιλαμβάνονται στα απομνημονεύματα της Μπρέναν με τίτλο “Small Fry” που κυκλοφόρησαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Πατέρας και κόρη αποξενώθηκαν από τότε που ο Τζομπς τερμάτισε τη σχέση που είχε επί πέντε χρόνια με τη μητέρα της, την Κρισάν Μπρέναν, όταν εκείνη έμεινε έγκυος.

«Ήμουν ένα λάθος στη ζωή του», λέει η Λάιζα στο γερμανικό περιοδικό Stern μιλώντας για τα τραύματα που άφησε στον ψυχισμό της η δύσκολη σχέση της με τον πατέρα της. «Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί δυσκολευόταν τόσο πολύ να είναι καλός απέναντί μου. Γιατί έλεγε κάθε τρεις και λίγο ότι δεν ήμουν παιδί του. Και σκεφτόμουν ότι αν δεν με είχε, η ζωή του θα ήταν τέλεια. Όλα αυτά με επηρέασαν. Σκεφτόμουν: είμαι τόσο μικρή, τόσο άσχημη, δεν είμαι ξανθιά και αρκετά έξυπνη. Αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί μου. Κατά κάποιον τρόπο ήμασταν όλοι πρόθυμοι να αγνοήσουμε τη συμπεριφορά του, τον τρόπο με τον οποίο επιτίθετο σε άλλους ανθρώπους, ότι τους αγνοούσε, επειδή ήταν μια ιδιοφυία και μπορεί μερικές φορές να ένιωθε μοναξιά»…

Στο βιβλίο της η 40χρονη Λάιζα αναφέρει ότι ο πατέρας της τής μιλούσε «πικρόχολα» και μια φορά, μάλιστα, της είπε: «Είμαι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που θα γνωρίσεις ποτέ».

Τον τελευταίο χρόνο πριν εκείνος υποκύψει σε επιπλοκές του καρκίνου του παγκρέατος τον επισκεπτόταν κάθε δύο μήνες.

Ο Τζομπς αρνείτο ότι ήταν ο πατέρας της Λάιζα μέχρι το 1980, όταν ο εισαγγελέας τον υποχρέωσε να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας και να της δίνει μηνιαία διατροφή 500 δολαρίων.

Αλλά ακόμη και τότε συνέχισε, όπως λέει η 40χρονη, να της μιλά δηκτικά και κοφτά. Θυμάται μάλιστα ένα περιστατικό που ο Τζομπς αρνήθηκε ότι είχε δώσει το δικό της όνομα σ’ έναν από τους πρώτους υπολογιστές που κατασκεύασε και βάφτισε “The Lisa”.

Η Λάιζα αναφέρει ακόμη ένα άλλο συμβάν που σημάδεψε την παιδική της ηλικία, όταν άκουσε ότι ο πατέρας της αγόραζε καινούρια Porsche κάθε φορά που γρατζούνιζε την προηγούμενη. Μια νύχτα που βρέθηκε μαζί του στο αυτοκίνητο, τον ρώτησε αν θα της το χάριζε, όταν θα έπαιρνε καινούριο κι εκείνος της είπε: «Δεν θα πάρεις τίποτε. Με καταλαβαίνεις; Τίποτε. Δεν θα πάρεις τίποτε».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + nineteen =