αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ κόντρα των εκατομμυρίων: Η Βεργίνα ζητά αποζημίωση- μαμούθ 100 εκατ. ευρώ από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Η κόντρα των εκατομμυρίων: Η Βεργίνα ζητά αποζημίωση- μαμούθ 100 εκατ. ευρώ από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Αποζημίωση-μαμούθ άνω των 100 εκατ. ευρώ από την Ηeineken ζητά με αγωγή που κατέθεσε στα ολλανδικά δικαστήρια η Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης (ΖΘΜ), σε συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΠΑΝΤ) για αθέμιτες πρακτικές στην ελληνική αγορά μπίρας. Όπως λέει στην Ημερισία ο επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης ζυθοποιίας που παράγει την μπίρα Βεργίνα, Δημήτρης Πολιτόπουλος, διεκδικεί αποζημίωση για τις ζημιές που έχει υποστεί έπειτα και σχεδόν δύο δεκαετίες αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς και εμφανίζεται σίγουρος πως «κατά τη διαδικασία εκδίκασης θα αποδειχθεί, με την προσκόμιση των κατάλληλων αποδεικτικών μέσων και στοιχείων, ότι οι ζημίες που υπέστημεν τελικώς υπερβαίνουν κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ». Ο κ. Πολιτόπουλος επισημαίνει πως η προσφυγή στην ολλανδική δικαιοσύνη και όχι στην ελληνική έγινε γιατί η έδρα της Heineken βρίσκεται στην Ολλανδία και ως εκ τούτου εκεί δύναται «να ελεγχθεί και να απολογηθεί ενώπιον των δικαστηρίων της πατρίδας της αναφορικά με τη δράση της θυγατρικής της στην Ελλάδα».

Ο επικεφαλής της ΖΜΘ δεν διστάζει να αφήσει αιχμές και για τη στάση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λέγοντας πως θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει την Heineken NV στην έρευνα, στην ακροαματική διαδικασία και στην καταδικαστική απόφαση και υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Heineken είχε πλήρη γνώση της έρευνας της ΕΠΑΝΤ, αλλά αμέλησε να λάβει ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας παραγωγής στην ελληνική νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Απορρίπτει τέλος τους ισχυρισμούς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας περί «εκκρεμοδικίας», λέγοντας πως η Επιτροπή εξέδωσε την τελική της απόφαση, η οποία εξακολουθεί να είναι ισχυρή και δηλώνει πεπεισμένος πως δεδομένου του συντριπτικού βάρους των διασταυρωμένων στοιχείων θα απορρίπτει η προσφυγή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην καταδικαστική απόφαση της ΕΠΑΝΤ, με την οποία της επεβλήθη πρόστιμο ύψους 31,45 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η Αθηναϊκή επιμένει να θεωρεί πως η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Δεκεμβρίου του 2015 είναι εντελώς αβάσιμη, αμφισβητώντας, μεταξύ άλλων, την αξιοπιστία των υποβληθέντων αποδεικτικών μέσων και τονίζει πως η απόφαση επί της προσφυγής εκκρεμεί. Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι τόσο η HeinekenN.V. όσο και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο της υπεράσπισής τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 7 =