αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ κρυφή λειτουργία: Πως να ενεργοποιήσεις το «χτύπημα στην πλάτη» στο iPhone σου

Η κρυφή λειτουργία: Πως να ενεργοποιήσεις το «χτύπημα στην πλάτη» στο iPhone σου

Καταχωνιασμένο στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, το Back Tap είναι ένα χαρακτηριστικό των iPhone που γνωρίζουν μόνο οι πολύ εξοικειωμένοι με το iOS λειτουργικό σύστημα. Χρησιμοποιώντας τους διάφορους απο τους αισθητήρες που περιλαμβάνει, η συσκευή αναγνωρίζει αν κάνετε Double Tap ή Triple Tap στο πίσω μέρος της.

Έτσι, μπορείτε να προγραμματίσετε το iPhone να κάνει οποιαδήποτε λειτουργία όταν «το χτυπάτε στην πλάτη» με το δάχτυλό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το Double Tap να ανοίγει κάποια εφαρμογή όπως η κάμερα, να τραβά φωτογραφία ή να ανοίγει το παράθυρο των ανοιχτών apps.

Που θα βρείτε το κρυμμένο αυτό χαρακτηριστικό;

Η Back Tap λειτουργία είναι «κρυμμένη» στα Settings/ Ρυθμίσεις. Από εκεί επιλέγετε Accessibility/ Προσβασιμότητα, στη συνέχεια Touch/Αφή και έπειτα θα το βρείτε τελευταίο στο κάτω-κάτω μέρος της λίστας.

Ποια iPhone το υποστηρίζουν;

Αξίζει να σημειωθεί πως το Back Tap υποστηρίζεται μόνο από το iPhone 8 ή τα πιο σύγχρονα μοντέλα. Παλιότερες συσκευές, όπως το 6S, δεν το υποστηρίζουν, παρόλο που διαθέτουν το iOS 14, το οποίο επίσης είναι απαραίτητο.

Ακολουθεί το επίσημο βίντεο της Apple με αναλυτικές οδηγίες ενεργοποίησης:

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + four =