αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Κρητικός εξαγόρασε αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Η Κρητικός εξαγόρασε αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Στην εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.» προχώρησε η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, κίνηση με την οποία η αλυσίδα θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, ενώ ταυτόχρονα θα προσεγγίσει, αν όχι θα ξεπεράσει σε τζίρο τα 500 εκατ. ευρώ.

Όπως εξηγεί η Καθημερινή, η κίνηση της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός δείχνει και κάτι άλλο: την τάση που έχει φανεί από τις αρχές του έτους, δηλαδή της εξαγοράς μικρών τοπικών αλυσίδων από τους «μεγάλους» του κλάδου, τάση που αναμένεται να συνεχισθεί το επόμενο διάστημα οδηγώντας αργά αλλά σταθερά σε συγκέντρωση. Προηγήθηκε, υπενθυμίζεται, η εξαγορά από τη «Σκλαβενίτης» της αλυσίδας SEP Markets στα Ιωάννινα και η συμφωνία της «Μασούτης» με τον ΣΥΝΚΑ.

Η αλυσίδα που ξεκίνησε από την Αίγινα το 1996 και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει πολύ μεγάλη ανάπτυξη ανακοίνωσε χθες επισήμως την εξαγορά του ομίλου «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.», μέσω της οποίας εντάσσονται στο δυναμικό της τα 52 εταιρικά καταστήματα του ομίλου, αλλά και η διαχείριση των εμπορικών σημάτων «Ελληνικά Μάρκετ», «Πρόοδος Μάρκετ», «Ηλιος Μάρκετ» και «Γρήγορα» που αφορούν καφέ-παντοπωλεία. Υπό τα εμπορικά αυτά σήματα λειτουργούν συνολικά 300 καταστήματα, μικρά και μεσαία, ενώ η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός διαθέτει σήμερα περί τα 400 καταστήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 14 =