αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Κρήτη ζητά άνοιγμα του τουρισμού με εισροή από όλες τις χώρες, τεστ και εμβολιασμό των εργαζομένων τουρισμού

Η Κρήτη ζητά άνοιγμα του τουρισμού με εισροή από όλες τις χώρες, τεστ και εμβολιασμό των εργαζομένων τουρισμού

Οι επαγγελματίες του τουρισμού της Κρήτης θέλουν να επιστρέψουν δυνατά την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται.

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με φορείς του τουρισμού της Κρήτης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Μ. Βλατάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σ. Αρναουτάκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου και δήμαρχοι των Τουριστικών Δήμων Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης και Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, συζητήθηκε το θέμα της επανεκκίνησης του τουρισμού και συμφωνήθηκε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, που θα εφαρμοστούν άμεσα.

Η Κρήτη ζητά:

  • Κοινοποίηση παντού, σε χώρες, προορισμούς και ΜΜΕ, για τους κανόνες υπό τους οποίους θα ανοίξει η χώρα μας τον τουρισμό.
  • Άνοιγμα προς όλες τις χώρες και εθνικότητες, ακόμη και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (Αρνητικά Τεστ, PLF κ.λπ.) ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα.
  • Συγκεκριμενοποίηση των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν, στην βάση των ήδη υπαρχόντων και με επανεξέταση άδικων στη βάση τους Μέτρων, το συντομότερο, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, στην προετοιμασία και εκπαίδευση των εμπλεκομένων του Τουρισμού.
  • Άνοιγμα του Συνεδριακού Τουρισμού έστω με πρωτόκολλα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και το χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα τα ιατρικά συνέδρια για παράδειγμα, τα οποία μπορούν να ανοίξουν αφού έχουν εμβολιαστεί οι υγειονομικοί.
  • Συνέχιση της υποστήριξης των εταιρειών του Τουρισμού και των εργαζομένων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση (επιβάλλεται και το άνοιγμα του πλαφόν της επιστρεπτέας προκαταβολής).
  • Εμβολιασμό των ανθρώπων του τουρισμού πριν από την έναρξη της σεζόν ώστε να αποκατασταθεί το αναγκαίο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και των επισκεπτών μας.
  • Χρησιμοποίηση των RAPID TEST. Κατά προτίμηση πριν το ταξίδι, για να αποφευχθούν – όσο είναι δυνατόν – οι αυστηρές διαδικασίες και οι περιορισμοί.
  • Στην Κρήτη επισημαίνουν ότι με την υιοθέτηση, τον ακριβή καθορισμό, τη θεσμοθέτηση και την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, θα αποκατασταθεί ένα μεγάλο κομμάτι της ανασφάλειας που επικρατεί.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 9 =