αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Κορρές «αποβιβάζεται» στην αγορά της Κίνας

Η Κορρές «αποβιβάζεται» στην αγορά της Κίνας

Πρεμιέρα στην αγορά της Κίνας εντός του β’ εξαμήνου του 2018 αναμένεται να κάνει η φίρμα Κορρές, υλοποιώντας το βασικό πλάνο ανάπτυξης των νέων βασικών της μετόχων, δηλαδή της εταιρίας Nissos, στην οποία πλειοψηφική θέση κατέχει η Μorgan Stanley (μέσω του fund North Haven Private Equity Asia IV, L.P.) και η εταιρία Profex.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα σύμβουλου της Κoρρές, κ. Δ. Βιδάκη– στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας- οι πρώτες προσπάθειες διανομής των προϊόντων της φίρμας θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, των μεγάλων marketplaces που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά.

Πέραν του επόμενου βήματος στην Κίνα, ο κ. Βιδάκης ανάφερε πως στο πλάνο της Κορρές για το 2018 περιλαμβάνονται και επεκτάσεις σε αγορές της Ευρώπης, που έως σήμερα η φίρμα δεν έχει παρουσία. Ο ίδιος ανάφερε επίσης ότι η εταιρία συνεχίζει να αναπτύσσεται με διψήφιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ τους πρώτους μήνες του 2018, ενώ σταθερά αναπτύσσεται και στην ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης εκ μέρους της Nissos, υπέβαλλε πρόσφατα αίτημα εξόδου από το Χρηματιστήριο Αθηνών (squeeze out), ενώ η διαγραφή της υπολογίζεται να γίνει εντός διμήνου.

Σημειώνεται επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών, εντός του β’ εξαμήνου του 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ στην εταιρία, με τους νέους μετόχους να διακρατούν το 70% και την οικογένεια Κορρέ το 30%, αλλά και το management.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + one =