αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Κομισιόν ψάχνει νέους για πρακτική, και δίνει 1.196 ευρώ τον μήνα

Η Κομισιόν ψάχνει νέους για πρακτική, και δίνει 1.196 ευρώ τον μήνα

Μια εξαιρετική ευκαιρία σε φοιτητές και πτυχιούχους να αναπτύξουν καινούργιες επαγγελματικές δεξιότητες και να εμπλουτίσουν με επιπλέον προσόντα το βιογραφικό τους δίνει φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 1.300 άτομα και μάλιστα με καλή αμοιβή. Το επίδομα διαβίωσης για τις περιόδους πρακτικής άσκησης του 2019 θα είναι 1.196,84 ευρώ τον μήνα και αφορούν σε πεντάμηνη πρακτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διάφορα όργανα της.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα διαβίωσης

Ενδιαφέρον μπορούν να εκδηλώσουν φοιτητές και πτυχιούχοι. Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων είναι το πτυχίο (3 έτη σπουδών), πολύ καλή γνώση της Αγγλικής , της γαλλικής της γερμανικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση μιας δεύτερης επίσημης γλώσσας της ΕΕ ( που απαιτούνται για τους υπηκόους της Ένωσης).

Σε ποιους τομείς της ΕΕ θα γίνει η πρακτική εξάσκηση

Η πρακτική εξάσκηση αφορά διάφορες υπηρεσίες της ΕΕ, όπως για παράδειγμα το Κοινό Κέντρο Ερευνών, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ΕΚΣΠ), η Επιτροπή των Περιφερειών , η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλπ.

Που θα υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019 (στις 12.00 ώρα Βρυξελλών) ενώ η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει την 1 Μαρτίου για τους πρώτους νέους οι οποίοι θα επιλεγούν. Όλες οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες παρέχονται στον ιστότοπο ec.europa.eu/stages, ενώ σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση θα γίνουν και οι αιτήσεις.

Το πρόγραμμα

Από την 1 Μαρτίου ή την 1η Οκτωβρίου οι ασκούμενοι αποκτούν πρακτική εμπειρία στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εργαστούν για παράδειγμα στον τομέα του ανταγωνισμού , του ανθρώπινου δυναμικού , της περιβαλλοντικής πολιτικής κλπ.

Τι θα περιλαμβάνει η καθημερινή εργασία των ασκουμένων

Συμμετοχή και διοργάνωση συναντήσεων, ομάδων εργασίας, φόρουμ, δημοσίων ακροάσεων, έρευνα και σύνταξη τεκμηριώσεων, εκθέσεων, διαβουλεύσεων, απαντήσεων σε ερωτήματα.

Πηγή: Enikomonia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 4 =