αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Κομισιόν «άδειασε» τον Β. Κικίλια για το εμβόλιο του κορονοιού

Η Κομισιόν «άδειασε» τον Β. Κικίλια για το εμβόλιο του κορονοιού

Εκτεθειμένος βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Από τα τέλη Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα λάβει σε επτά τμηματικές παραδόσεις 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, και εφόσον περάσει στη φάση 4- αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ωστόσο, λίγο αργότερα ήρθε… το άδειασμα από την Κομισιόν. “Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια”, ήταν η απάντηση της Βίβιαν Λουνέλα, όταν κατά το briefing ερωτήθηκε σχετικά από τον δημοσιογράφο Σαράντη Μιχαλόπουλο και πρόσθεσε πως στρατηγική της Ένωσης είναι να έχει τα εμβόλια όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρίες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα Κράτη Μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

“Αυτό, όμως”, τόνισε η εκπρόσωπος, “είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών” και παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

“Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε, όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες”, υπογράμμισε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =