αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ κοινή συνήθεια που έχουν οι Elon Musk, Warren Buffett και Mark Cuban (και μπορείς να την εφαρμόζεις σήμερα κιόλας)

Η κοινή συνήθεια που έχουν οι Elon Musk, Warren Buffett και Mark Cuban (και μπορείς να την εφαρμόζεις σήμερα κιόλας)

Οι Elon Musk, Warren Buffett και Mark Cuban είναι τρεις «τιτάνες» της επιχειρηματικότητας. Ο καθένας στα πεδία που δραστηριοποιείται. Έτσι λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι και media, προσπαθούν να καταγράψουν τις καθημερινές συνήθειες τέτοιων ανθρώπων. Ψάχνοντας να βρουν… το μυστικό της επιτυχίας. ‘Η έστω ένα μέρος αυτού.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση μας, όπως σημειώνει το Inc.com, είναι ότι οι παραπάνω τρεις άνθρωποι, έχουν μια κοινή συνήθεια. Η οποία είναι πολύ απλή και παραδοσιακή.

Elon Musk, Warren Buffett και Mark Cuban διαβάζουν σχεδόν κάθε ημέρα.

Ναι, είναι τόσο απλό. Διαβάζουν. Όλοι έχουμε ακούσει για τα θετικά του διαβάσματος. Και όπως αποδεικνύουν οι πορείες αυτών των τριών ανθρώπων, μάλλον είναι ένα σημαντικό στοιχείο προς την επιτυχία. Δεν μιλάμε μόνο για βιβλία και εγκυκλοπαίδειες. Ο ημερήσιος κατάλογος ανάγνωσης του Warren Buffett αποτελείται από τουλάχιστον πέντε κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες – όπως η Wall Street Journal και το Forbes. Πάντα μαθαίνει νέα πράγματα, ακόμα και στην ηλικία του, και ενημερώνεται για όλες τις νέες εξελίξεις.

Ο Elon Musk έχει πει ότι πήρε τις πρώτες τους γνώσεις για το πεδίο των πυραύλων και του διαστήματος, διαβάζοντας βιβλία. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι σε ηλικία μόλις 9 ετών, έκατσε και διάβασε μια ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Παρόμοια και η άποψη του Mark Cuban. Ο οποίος έχει εξηγήσει, ότι για να γίνεις πετυχημένος, πρέπει πρώτα να δεις τι έκαναν οι άλλοι πετυχημένοι άνθρωποι πριν από σένα. Για να ανοιχτεί μπροστά σου το μονοπάτι της επιτυχίας.

Το διάβασμα είναι μια εύκολη συνήθεια, που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητα σου σήμερα κιόλας. Δεν χρειάζεται να διαβάζεις τα πάντα Αρκεί να εστιάσεις στα θέματα που σε απασχολούν και σε αυτά που θέλεις να λάβεις περισσότερες γνώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =