αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ κατασκευαστική ΑΒΑΞ ξεκινά να φέρνει εργαζομένους από την Ινδία- Έχει στα χέρια της δεκάδες βιογραφικά

Η κατασκευαστική ΑΒΑΞ ξεκινά να φέρνει εργαζομένους από την Ινδία- Έχει στα χέρια της δεκάδες βιογραφικά

Έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού καταγράφεται στον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα, και φαίνεται πως οι εταιρίες έχουν ξεκινήσει να κοιτούν «εισαγώμενους» εργαζομένους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΑΒΑΞ. Ενας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς Ομίλους της χώρας έχει στραφεί στην ανεύρεση εργατών από την Ινδία προκειμένου να δουλέψουν στα έργα που εκτελεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος έχει ήδη απευθυνθεί σε εταιρεία η οποία συλλέγει βιογραφικά ανθρώπων από τρίτες χώρες.

Ήδη η ΑΒΑΞ έχει στα χέρια της δεκάδες βιογραφικά Ινδών εργατών, τα οποία εξετάζει προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψή τους. Στη συνέχεια και με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την προσέλκυση εργαζομένων και από άλλες χώρες, είτε πρόκειται για εποχική απασχόληση (έως 9 μήνες), είτε για θέσεις 12μηνης διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης, ο Όμιλος, θα καταθέσει το σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια και αφού το αίτημα αυτό εξεταστεί και εγκριθεί, θα μεταβιβαστεί στην ελληνική πρεσβεία που βρίσκεται στην Ινδία.

Η ΑΒΑΞ αναμένεται να προχωρήσει στην πρόσληψη μερικών δεκάδων Ινδών εργατών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 6 =