αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ καλύτερη δουλειά του κόσμου: Ο «αποτυχημένος» CEO της WeWork πήρε 1,7 δισ. δολάρια… για να παραιτηθεί

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου: Ο «αποτυχημένος» CEO της WeWork πήρε 1,7 δισ. δολάρια… για να παραιτηθεί

Το μεγάλο deal έκλεισε: Η ιαπωνική Softbank Group εξαγόρασε την WeWork. Mε ένα deal, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κοντά στα 8 δισ. δολάρια. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Softbank θα ελέγχει πάνω από το 70% της WeWork. Σημειώνεται ότι η WeWork είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης χώρων γραφείων παγκοσμίως.

Ωστόσο, το ακόμα πιο εντυπωσιακό της υπόθεση ίσως βρίσκεται αλλού. Όπως μεταδίδει το CNBC, ο μέχρι πρότινος CEO της WeWork, Adam Neumann, θα λάβει συνολικά 1,7 δισ. δολάρια για να παραιτηθεί από την θέση του. Καθόλου άσχημα. Ίσως είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου… ακόμα κι αν χρειαστεί να την αφήσεις.

Είναι βέβαια αλήθεια, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η πορεία της WeWork είναι φθίνουσα. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η αποτίμηση της WeWork υπολογιζόταν σε 47 δισ. δολάρια, ωστόσο με βάση την προσφορά διάσωσης της Softbank η αποτίμησή της πλέον υπολογίζεται σε μόλις 8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγή του Reuters. Η αποτίμηση της εταιρίας μειώθηκε δηλαδή κατά σχεδόν 39 δισ. δολάρια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τον Σεπτέμβριο η WeWork είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι επενδυτές είχαν προβληματιστεί έντονα για τις ζημιές που εμφάνιζε η WeWork και είχαν αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου και τον τρόπο που διοικούσε την εταιρεία ο Adam Neumann.

Τώρα, στα πλαίσια της εξαγοράς, είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα σχέδιο διάσωσης. Το οποίο φυσικά δεν θα έχει το Adam Neumann μέσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − seven =