αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ καινοτόμος λειτουργία που λανσάρει η Audi και δείχνει ότι σύντομα θα μπει στην αγορά των οχημάτων χωρίς οδηγό

Η καινοτόμος λειτουργία που λανσάρει η Audi και δείχνει ότι σύντομα θα μπει στην αγορά των οχημάτων χωρίς οδηγό

Σύντομα τα οχήματα της Audi θα μπορούν να δηλώσουν στους οδηγούς τους σε πόση ώρα πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως του φωτεινού σηματοδότη. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που κάποιος κατασκευαστής έχει καταφέρει να υλοποιήσει και να ενσωματώσει μέσα στο όχημα ένα κανάλι επικοινωνίας, γνωστό ως V2I (vehicle-to infrastructure). Συγκεκριμένα, ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι να ανάψει το πράσινο εμφανίζεται πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου.

Προς το παρόν, το σύστημα λειτουργεί μόνο στο Λας Βέγκας και μόνο στα οχήματα A4 και Q7 της Audi τα οποία έχουν κατασκευαστεί μετά την 1 Ιουνίου του 2016, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι να επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή και σε άλλες πόλεις μέσα στο 2017. Όπως λέει το Digitallife.gr, παρά τους σαφείς περιορισμούς που ενέχει το σύστημα αυτό, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης. Η ενσωμάτωση του V2I θα βοηθήσει το όλο σύστημα να συγκεντρώνει περισσότερα δεδομένα με αποτέλεσμα η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Τα δεδομένα που θα συλλέγονται από το σύστημα V2I, θα κάνουν το αυτόνομο όχημα να λειτουργεί ασφαλέστερα, παρέχοντάς του περισσότερες λεπτομέρειες για το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο θα μπορεί να αντιληφθεί τη ροή της κυκλοφορίας και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι κατασκευαστές παράλληλα επεξεργάζονται και μια άλλη υλοποίηση του συστήματος, που θα επιτρέπει την αποστολή δεδομένων από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + two =