αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ καθοριστική πρώτη εντύπωση: Οι άνθρωποι αποφασίζουν 8 πράγματα για εσένα, μέσα σε δευτερόλεπτα

Η καθοριστική πρώτη εντύπωση: Οι άνθρωποι αποφασίζουν 8 πράγματα για εσένα, μέσα σε δευτερόλεπτα

Δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία… για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Κάθε φορά που γνωρίζουμε ένα νέο άτομο, προσπαθούμε να κινηθούμε όσο πιο σωστά γίνεται, να μην κάνουμε κάποιο τραγικό λάθος, για να καταφέρουμε να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση. Αλλά προτού κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, ο άλλος άνθρωπος έχει ήδη αρχίσει να βγάζει συμπεράσματα για εσένα.

Οι ψυχολόγοι ονομάζουν αυτή την τάση “λεπτό τεμαχισμό”. Εχουμε την τάση να αναζητούμε μονοπάτια που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε νέα πράγματα. Όταν συναντάμε ένα νέο άτομο, είναι φυσική μας η τάση να παίρνουμε πολύ γρήγορες αποφάσεις γι ‘αυτά, με ελάχιστες μόνο πληροφορίες. Δεδομένου ότι δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο άτομο, η εκτίμησή μας βασίζεται σε αυτά που γνωρίζουμε για τους ανθρώπους που θεωρούμε ότι είναι σαν αυτούς.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι χρειάζονται μόνο το ένα δέκατο του δευτερολέπτου για να αποφασίσουν αν πιστεύουν ότι ένα άτομο είναι αξιόπιστο ή όχι.

Τις περισσότερες φορές, βασιζόμαστε στα πράγματα που ήδη ξέρουμε. Στις προκαταλήψεις μας. Για αν βγάλουμε μερικά γρήγορα συμπεράσματα. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι η πρώτη εντύπωση που σχηματίζεις για κάποιον/α, δύσκολα αλλάζει.

Το παρακάτω γράφημα του Business Insider παρουσιάζει τα 8 πράγματα που αποφασίζουν για εσένα οι άνθρωποι, μόλις σε γνωρίσουν. Μέσα σε δευτερόλεπτα. Βγάζουν συμπέρασμα για το αν είσαι αξιόπιστος, μέχρι το αν είσαι πετυχημένος.

https://www.incimages.com/uploaded_files/inlineimage/630x0/bi_graphics_8-things-people-decide-within-seconds-of-meeting-you_31541.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =