αρχικηVIRALΗ καθημερινή συνήθεια των 15 λεπτών που μειώνει το άγχος

Η καθημερινή συνήθεια των 15 λεπτών που μειώνει το άγχος

Το άγχος δεν κάνει διακρίσεις και μας επηρεάζει όλες ανεξαρτήτως ηλικίας, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Και αυτό διότι, οι λογαριασμοί πάντα πρέπει να πληρωθούν, η κίνηση στον δρόμο δεν γίνεται να εξαφανιστεί και οι υποχρεώσεις μάς περιμένουν στο γραφείο.

Εχεις νιώσει ότι το άγχος σου πολλές φορές, είναι εκτός ελέγχου; Μήπως σε επηρεάζει στην επαγγελματική σου απόδοση, στις κοινωνικές σου συναναστροφές ή στη σεξουαλική σου ζωή;

Αν τα συμπτώματα του άγχους επηρεάζουν την καθημερινότητά σου, υπάρχει ένας τρόπος αντιμετώπισης που αποδεδειγμένα λειτουργεί.

Ερευνες έχουν διαπιστώσει ότι μια καθημερινή συνήθεια που διαρκεί 15-20 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους, να ωφελήσει το νου και να κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν το άγχος σε καταβάλλει στον ελεύθερό σου χρόνο, τότε απλώς ξέχνα για λίγο τον υπολογιστή και το κινητό σου.

Αγόρασε ένα τετράδιο και άρχισε να γράφεις.

Το γράψιμο βοηθά τους ανθρώπους να οργανώσουν τις σκέψεις τους και να εστιάσουν καλύτερα στον στόχο τους.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο εγκέφαλος επωφελείται περισσότερο όταν γράφει κανείς με το χέρι σε σχέση με την πληκτρολόγηση.

Το γράψιμο λειτουργεί θεραπευτικά. Γράφοντας με το χέρι ξεπερνάμε ό,τι μας αναστατώνει και διώχνουμε τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος.

Παράλληλα το γράψιμο στο χέρι ενισχύει την μνήμη αλλά και την ικανότητα μάθησης. Φοιτητές που κρατούν χειρόγραφες σημειώσεις μαθαίνουν καλύτερα από αυτούς που κρατούν σημειώσεις στο κομπιούτερ.

Οι μαθητές και οι ενήλικοι που γράφουν με το χέρι τους, αντί να πληκτρολογούν σε ένα υπολογιστή, μαθαίνουν καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους διαβάζουν από ένα βιβλίο, αντί από μια οθόνη, σύμφωνα με μια νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως μέσω της καταγραφής των σκέψεων ή των συναισθημάτων σου μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα του στρες, να αυξήσεις την αυτοεκτίμησή σου και να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Πηγή: bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =