αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Κίνα πάει… για το 6G. Έβγαλε τον πρώτο δορυφόρο

Η Κίνα πάει… για το 6G. Έβγαλε τον πρώτο δορυφόρο

Στις αρχές του 2019 οι LG και Samsung ανακοίνωσαν ότι στήνουν ερευνητικά κέντρα για την επόμενη γενιά δικτύων 6G, παρά το γεγονός ότι το 5G ακόμα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο λανσάρισμα σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη. Παρόμοια ανακοίνωση είχαμε και από την Κίνα πέρυσι το Νοέμβριο, με το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας να ξεκινά επίσημο ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την κατασκευή δικτύων 6G από τις αρχές του 2020, με στόχο το λανσάρισμα τους το 2030.

Μόλις έναν χρόνο μετά, η Κίνα γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που στέλνει δορυφόρο σε τροχιά με σκοπό να δοκιμάσει μια πειραματική συχνότητα δικτύου 6G στο Διάστημα και ήδη κάνει λόγο για ταχύτητες που θα είναι έως 100 φορές μεγαλύτερες από αυτές των δικτύων 5G! Η εκτόξευση του δορυφόρου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 από το Taiyuan Satellite Launch Center της περιφέρειας Shanxi με τη βοήθεια πυραύλου Long March 6, και μαζί με τον “6G δορυφόρο Star Era-12” συμπεριλήφθηκαν ακόμη 12 κοινοί δορυφόροι τηλεπικοινωνιών.

Αναμένουμε αποτελέσματα από τις δοκιμές τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για να κατανοήσουμε καλύτερα το άλμα από τα 5G δίκτυα στα 6G την επόμενη δεκαετία, αρκεί να αναφέρουμε ότι τα 5G δίκτυα είναι 10 φορές πιο γρήγορα από τα 4G και τα 6G δίκτυα είναι 100 φορές πιο γρήγορα από τα 5G…

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 7 =