αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Κίνα μόλις παρουσίασε το ταχύτερο τρένο στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κίνα μόλις παρουσίασε το ταχύτερο τρένο στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κίνα παρουσίασε στην πόλη Qingdao, το νέο τρένο “Maglev Bullet” το οποίο μπορεί να φθάσει την ταχύτητα των 600 χιλιομέτρων την ώρα. Το συγκεκριμένο τρένο δημιουργήθηκε από την εταιρεία “China Railway Rolling Stock Corporation” και θεωρείται το ταχύτερο μέχρι στιγμής τρένο σε όλο τον κόσμο.

Η λέξη “Maglev” προέρχεται από τη συντομογραφία των λέξεων “Magnetic levitation” (μαγνητική υπερύψωση), επειδή αυτής της κατηγορίας τα τρένα, δείχνουν να αιωρούνται, λόγω της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης που τα ωθεί να γλιστρούν πάνω στις ράγες.

Επί του παρόντος, ένα μέσο τρένο υψηλής ταχύτητας στην Κίνα, μπορεί να λειτουργεί με ταχύτητα περίπου 350 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ τα αεροπλάνα πετούν στα 800 με 900 χιλιόμετρα την ώρα.

Ωστόσο, το τρένο δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή καθώς δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωμένα δίκτυα μεταφοράς τρένων “maglev”.

Επί του παρόντος, η Κίνα διαθέτει για εμπορική χρήση μόνο μία γραμμή “maglev”, η οποία συνδέει το αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης με τον σταθμό Longyang Road στην πόλη. Το ταξίδι των 30 χιλιομέτρων διαρκεί περίπου 7,5 λεπτά, με το τρένο να φτάνει την ταχύτητα των 430 χιλιομέτρων την ώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + fifteen =