αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ιταλία σε πληρώνει με 30.000 ευρώ για να μετακομίσεις στη μαγευτική Τοσκάνη και να πάρεις σπίτι εκεί

Η Ιταλία σε πληρώνει με 30.000 ευρώ για να μετακομίσεις στη μαγευτική Τοσκάνη και να πάρεις σπίτι εκεί

Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ να ζείτε κάτω από τον ήλιο της Τοσκάνης, ίσως μπορέσετε να το κάνετε πραγματικότητα.

Τον Ιούνιο, η ιταλική περιφέρεια της Τοσκάνης ανακοίνωσε το “Residenzialità in Montagna 2024” ή “Residency in the Mountains 2024” στα αγγλικά, το οποίο προσφέρει στους ανθρώπους ένα οικονομικό κίνητρο για να μετακινηθούν σε αγροτικές κοινότητες της περιοχής.

Μέσω του προγράμματος, η Ιταλία προσφέρει στους ανθρώπους επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από 10.000 έως 30.000 ευρώ, για να βοηθήσει με το κόστος αγοράς και ανακαίνισης ενός σπιτιού, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο.

«Σκοπός της παρέμβασης είναι να ευνοήσει και να ενθαρρύνει τον επαναπληθυσμό και την κοινωνικοοικονομική αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών, αντιστρέφοντας την περιθωριοποίηση αυτών των περιοχών», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Η Τοσκάνη έχει διαθέσει ένα συνολικό ταμείο 2.800.000 ευρώ. Αυτές οι επιχορηγήσεις θα καλύπτουν έως και το 50% των δαπανών που σχετίζονται με την αγορά και την επισκευή ενός σπιτιού σε μια πόλη με λιγότερους από 5.000 κατοίκους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν το ακίνητο μόνιμη κατοικία τους. Οι αιτούντες πρέπει να είναι είτε Ιταλοί πολίτες, είτε πολίτες της ΕΕ, είτε πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακροχρόνια διαμονή τουλάχιστον 10 ετών. Θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα εγγραφούν ως κάτοικοι σε μια ιταλική πόλη και δεν μπορούν επί του παρόντος να είναι κάτοικοι σε άλλη ορεινή πόλη.

Οι αιτήσεις κλείνουν στις 27 Ιουλίου. Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε δωρεάν τον Ιούλιο στο Σταύρος Νιάρχος (Πρόγραμμα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =