αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Ιταλία μπλοκάρει το ChatGPT μέχρι νεοτέρας

Η Ιταλία μπλοκάρει το ChatGPT μέχρι νεοτέρας

Η ιταλική Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα έγινε η πρώτη ρυθμιστική αρχή στον κόσμο η οποία μπλοκάρει το δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω Αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα που είχε συλλέξει η OpenAI, ύστερα από περιστατικό παραβίασης της κυβερνοασφάλειας, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να «εκτεθούν» οι συνομιλίες μεταξύ χρηστών της αμερικανικής υπηρεσίας και ορισμένα από τα οικονομικά στοιχεία τους.

Στις πληροφορίες που «εκτέθηκαν» περιλαμβάνονται ονόματα και επίθετα χρηστών, διευθύνσεις, ημερομηνίες λήξης πιστωτικών καρτών και τα τέσσερα τελευταία ψηφία των πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με ένα email που εστάλη από την OpenAI σε πελάτη, το περιεχόμενο του οποίου είδαν οι Financial Times.

Ο ιταλικός φορέας ανακοίνωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα έχει 20 ημέρες περιθώριο για να απαντήσει στις ανησυχίες που της κοινοποιήθηκαν και να δείξει ποιες ενέργειες έχει λάβει σχετικά. Εάν η OpenAI δεν απαντήσει εντός της προθεσμίας, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους έως και 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Το OpenAI θα αποκλειστεί από την επεξεργασία δεδομένων Ιταλών χρηστών μέσω του ChatGPT όσο η συγκεκριμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εταιρεία OpenAI δεν έχει κάνει προς το παρόν κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 6 =