αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει το lockdown, από τα τέλη Απριλίου

Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει το lockdown, από τα τέλη Απριλίου

Η Ιταλία παραμένει «λαβωμένη», ωστόσο φαίνεται πως ήδη κάνει σχέδια για την «επόμενη ημέρα». Όπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στο BBC, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χαλαρώσει το lockdown, από τα τέλη του μήνα. Υπό την προϋπόθεση ότι η διασπορά του νέου κορονοϊού θα συνεχίζει να επιβραδύνεται

«Πρέπει να επιλέξουμε τομείς που μπορούν να ξαναρχίσουν τη δραστηριότητά τους. Αν το επιβεβαιώσουν οι επιστήμονες, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε ορισμένα μέτρα ήδη από το τέλος αυτού του μήνα» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, προειδοποίησε ότι η άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν μπορεί να εφησυχαστεί απέναντι στην απειλή του ιού.

Χθες, καταγράφηκαν 542 κρούσματα στην Ιταλία, αρκετά λιγότερα από τα 604 την προηγούμενη μέρα. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη φθάνει τις 17.669.

Χθες καταγράφηκε επίσης μείωση των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, στις 3.792 από 3.693 μία ημέρα νωρίτερα.

Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Κόντε άφησε αιχμές για την Ε.Ε., τονίζοντας ότι η Ένωση κινδινεύει να αποτύχει συνολικά ως project, μέσα στην κρίση του κορονιού. Ο Κοντε σημειώνει ότι η Ε.Ε. πρέπει να ενεργήσει με επαρκή και συντονισμένο τρόπο για να βοηθήσει τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό.

Ενώ αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόκληση όλου αυτού που ζούμε, που είναι «η μεγαλύτερη δοκιμασία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 7 =