αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία του Erik Barretο: Ένα τυχαίο ταξίδι στην Ασία τον οδήγησε να φτιάξει γιοτ, να αφήσει τη δουλειά του και να βγάζει 8.500 δολ. τη βραδιά

Η ιστορία του Erik Barretο: Ένα τυχαίο ταξίδι στην Ασία τον οδήγησε να φτιάξει γιοτ, να αφήσει τη δουλειά του και να βγάζει 8.500 δολ. τη βραδιά

Ο Erik Barreto πήγε για πρώτη φορά στην Ασία, όταν η Βρετανική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην οποία εργαζόταν, του έδωσε προαγωγή. Όμως σύντομα, αυτά τα επαγγελματικά 2ήμερα ταξίδια, τον ενέπνευσαν: Του ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει ένα γιοτ, συνδυάζοντας την τοπική χειροτεχνία και τη δυτική πολυτέλεια. Έτσι ώστε να μπορεί αν διοργανώνει ξεναγήσεις στα μαγευτικά νησιά της Ινδονησίας.

Το έκανε πραγματικότητα. Διατηρώντας την παλιά του δουλειά, συνεργάστηκε με τους κατασκευαστές σκαφών της περιοχής και έναν Ιταλό project manager, όπως αναφέρει το CNBC. Το σκάφος ξεκίνησε να φτιάχνεται και μετά από 3 χρόνια ολοκληρώθηκε. Σήμερα, είναι ένα πολυτελές γιοτ 5 υπνοδωματίων, στο οποίο η κάθε διανυκτέρευση κοστίζει το εντυπωσιακό ποσό των 8.500 δολαρίων! Το πλοίο είναι γνωστό με το όνομα Rascal.

Μόλις ο Barreto ξεκίνησε να κάνει τα tours με το σκάφος του, πολύ γρήγορα ήρθαν τα πρώτα καλά χρήματα. Έτσι πήρε το ρίσκο να αφήσει την παλιά εργασία του και να αφοσιωθεί full time στην νέα δραστηριότητα του.

«Ήταν ένα πραγματικά τρομακτικό βήμα εκείνη την στιγμή. Άλλα ήταν η ευκαιρία για να πραγματοποιήσω ένα όνειρό μου» λέει ο ίδιος.

Τώρα ο Barreto έχει πλέον διευρύνει την δραστηριότητα του. Παρέχει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, με εξατομικευμένα δρομολόγια. Ενώ πάντα, προσαρμόζει και το μενού στο σκάφος.

Όσο για την συμβουλή του μετά από όλα αυτά; «Δεν υπάρχει ποτέ η κατάλληλη στιγμή. Δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά αν πρόκειται για κάτι που το αγαπάς πραγματικά, πάντα υπάρχει ένας δρόμος για να φτάσεις εκεί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 14 =