αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία του 39χρονου επιχειρηματία που έγινε δισεκατομμυριούχος λόγω ενός χαμένου γράμματος

Η ιστορία του 39χρονου επιχειρηματία που έγινε δισεκατομμυριούχος λόγω ενός χαμένου γράμματος

Όσο κι αν δεν πιστεύεις στην τύχη, αυτή μερικές φορές παίζει τα δικά της παιχνίδια. Και μπορεί να σε οδηγήσει στην καταστροφή ή στην απόλυτη επιτυχία. Το δεύτερο σενάριο πραγματοποιήθηκε στην περίπτωση του Σκοτ Φαργκόρ. Πρόκειται για έναν 39χρονο σήμερα επιχειρηματία, ο οποίος καταγράφει το δικό του success story. Αλλά τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν… δεν είχε χαθεί κάποτε ένα γράμμα το οποίο ταξίδευε για να φτάσει στον ίδιο.

Τι ακριβώς συνέβη: Ο Σκοτ, μόλις τελείωσε το Λύκειο, σκέφτηκε να μπει στη μεγαλύτερη στρατιωτική ακαδημία της Αυστραλίας. Αλλά το γράμμα από την ακαδημία που του πρόσφερε μια θέση, χάθηκε στο ταχυδρομείο, όπως σημειώνει το BBC.

Όταν τελικά έφτασε στην οικογένεια του Σκοτ, σχεδόν δύο μήνες μετά, είχε ήδη επιλέξει να πάει στο πανεπιστήμιο. Αυτό το γράμμα που έχασε, τον έστειλε πανεπιστήμιο, όπου γνώρισε τον σημερινό συνεργάτη του, Μάικ Κάνον-Μπρουκς και πλέον έχουν γίνει οι πρώτοι Αυστραλοί δισεκατομμυριούχοι στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι δυο του ξεκίνησαν την εταιρεία λογισμικού Atlassian το 2002. Τώρα ο Nasdaq κοστολόγησε την εταιρεία στα 25 δισ. δολάρια, ενώ κάθε ένας από αυτούς έχει περιουσία 7 δισ. δολαρίων.

«Εάν αυτό το γράμμα ερχόταν στην ώρα του, η ιστορία μου θα ήταν διαφορετική», λέει ο 39χρονος στο BBC.

Η επιτυχία της εταιρείας οφείλεται κυρίως στο μοντέλο πωλήσεων. Το γεγονός ότι άρχισαν να διαθέτουν τα προϊόντα τους online, τους έκανε γνωστούς. Πλέον έχουν πελάτες εταιρείες όπως η Coca-Cola, το Twitter και η Visa.

Πάντως το story αυτό έχει και μια… ελληνική πτυχή. Αφού η Atlassian έχει πάρει το όνομά της από τον Άτλαντα της ελληνικής μυθολογίας.

https://cdn-images-1.medium.com/max/2000/1*5DzfbEeYMOxQGG6fnZRpGg.jpeg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 15 =