αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία του 20χρονου Youtuber που έχει 30 εκατ. followers, δική του εταιρία και θέλει να γίνει ένας «social βασιλιάς»

Η ιστορία του 20χρονου Youtuber που έχει 30 εκατ. followers, δική του εταιρία και θέλει να γίνει ένας «social βασιλιάς»

Δεν είναι πολλοί οι 20χρονοι που διαχειρίζονται τη δική τους εταιρία. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που μένουν σε ένα σπίτι, με ενοίκιο 17.500 δολαρίων τον μήνα. Σκέψου λοιπόν, πόσο θα είναι το συνολικό εισόδημα του Jake Paul. Πρόκειται για έναν Youtuber 20 χρονών, με 30 εκατ. followers στα social media profiles που διαθέτει. Είναι ένας σταρ, για την λεγόμενη generation Z, την γενιά αμέσως μετά τους Millennials.

Ο ίδιος γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Μαζί με τον αδερφό του, Logan, ξεκίνησαν αρχικά να ανεβάζουν κάποια βίντεο στο Youtube, στα οποία οι ίδιοι σχολίαζαν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σήμερα, ο Jake έχει πάνω από 11 εκατ. subscribers στο κανάλι του στο Youtube.

«Για εμάς ήταν απλά ένα χόμπι. Δημιουργούσαμε βίντεο για δύο χρόνια και αναπτύξαμε αυτή την τέχνη του storytelling και της δημιουργίας βίντεο, χωρίς στην πραγματικότητα να ξέρουμε τι κάνουμε» είπε ο Jake Paul, μιλώντας στο Forbes 30 under 30 event, που έγινε πρόσφατα.

Όταν ακόμα ήταν στο γυμνάσιο, ο ίδιος ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το Vine. Τη γνωστή πλατφόρμα με τα βίντεο 6 δευτερολέπτων, η οποία είναι πλέον ανενεργή. «Έλαβα μέρος σε έναν διαγωνισμό μαζί με τον αδερφό μου, αφού αυτός ήξερε να φτιάχνει καλύτερα Vine videos», τονίζει ο 20χρονος. Όπως σημειώνει το Forbes, ένα από τα βίντεο τους έγινε viral, και απέκτησαν 5.000 ακολούθους. Ένας αριθμός που μοιάζει μικρός με τα σημερινά δεδομένα, όμως τότε τους έδωσε την απαραίτητη ώθηση.

Το γεγονός ότι με ένα βίντεο κατάφεραν να γίνουν viral, άρεσε στα δύο αδέρφια. Έτσι αμέσως ξεκίνησαν να ανεβάζουν κι άλλα βίντεο και να ψάχνουν τρόπους για να αναπτύξουν το κοινό τους. Μετακομίσανε στο Los Angeles, αναζητώντας μεγαλύτερες ευκαιρίες. Ενώ ο Jake ξεκίνησε να κάνει διαφημιστικά posts, από τα οποία έβγαζε χρήματα. Ενώ παράλληλα, συναντήθηκε και με άλλους πετυχημένους Youtubers και social media influencers.

Το κοινό του μεγάλωνε, όμως για τον Jake δεν ήταν αρκετό να κάθεται μπροστά από μια κάμερα και να μιλά. Τότε, αποφάσισε να πάει στο επόμενο σκαλί. Να δημιουργήσει τη δική του εταιρία, η οποία θα σχετίζεται με όλα αυτά που είχε μάθει πάνω στα social media. Έτσι ίδρυσε την Team 10. Μια εταιρία 16 ατόμων που βοηθά νέους ανθρώπους να γίνουν οι… βασιλιάδες του περιεχομένου, στα social media.

Το εγχείρημα του πάει πολύ καλά. Με τον ίδιο να έχει βάλει ψηλά τον social πήχη. «Προσπαθούμε να κερδίσουμε της Kardashians», λέει ο 20χρονος. Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι Kardashians κερδίζουν 5 εκατ. νέους followers κάθε μήνα, ενώ η Team 10 κερδίζει 10 εκατ. νέους followers. Άρα σε αυτή τη φάση, έχουν ταχύτερη ανάπτυξη. Θα καταφέρει, άραγε, να γίνει ο νέος «social βασιλιάς»;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − three =