αρχικηVIRALΗ ιστορία του περίεργου δέντρου που κάποτε λειτουργούσε ως φυλακή

Η ιστορία του περίεργου δέντρου που κάποτε λειτουργούσε ως φυλακή

Το αυστραλιανό δέντρο baobab, σε σχέση με τα baobabs της Μαδαγασκάρης και της ηπειρωτικής Αφρικής είναι μεγάλο και με φαρδύ κορμό που μοιάζει με μπουκάλι. Λόγω της ασυνήθιστης μορφής τους και του γεγονότος ότι αποτελούν μία από τις πιο μακροχρόνιες μορφές ζωής στην Αυστραλία, τα baobabs πάντα προσελκύουν επισκέπτες που θέλουν να τα δουν από κοντά.

Ένα παράξενο baobab υπάρχει στον δρόμο King River, ακριβώς νότια του Wyndham στη Δυτική Αυστραλία, με περιφέρεια περίπου 15 μέτρα και κοίλο κορμό. Και είναι παράξενο όχι λόγω του σχήματός του αλλά εξαιτίας της χρήσης του… Η ιστορία πάει πίσω στον 19ο αιώνα, όταν μια ομάδα αστυνομικών οδηγούσε μερικούς αυτόχθονες κρατούμενους στο Ντέρμπι, όταν σταμάτησαν στο Wyndham για τη νύχτα.

Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, εκείνοι τότε παρατήρησαν ότι το δέντρο ήταν κοίλο και σκέφτηκαν να κόψουν ένα μικρό άνοιγμα στον κορμό του προκειμένου να βάλουν τους φυλακισμένους μέσα για να είναι πιο σίγουροι ότι κανείς δεν θα το σκάσει. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετό χρονικό διάστημα και τότε όλοι άρχισαν να καλούν το δέντρο αυτό ως “Hillgrove Lockup”. Το κελί στο εσωτερικό είναι περίπου 9 τετραγωνικά μέτρα και λέγεται ότι έχει φιλοξενήσει 30 κρατούμενους κάθε φορά.

Πολλοί επιστήμονες απέρριψαν αυτές τις ιστορίες ως τίποτε άλλο παρά λαϊκές δοξασίες, αφού δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι τα baobabs χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ως φυλακές. Μάλιστα, σε εκείνο που βρίσκεται κοντά στο Ντέρμπι δεν υπήρχε λόγος παραμονής κρατουμένων αφού η πόλη είναι κοντά (16 χλμ.) και οι αστυνομικοί θα μπορούσαν εύκολα να πάνε στο αστυνομικό τμήμα. Μύθος ή όχι, το εν λόγω baobab είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες, ενώ η τοπική τουριστική βιομηχανία έχει εκμεταλλευτεί επίσης την ιστορία για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 5 =