αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ισραηλινή εταιρία που επενδύει στα ελληνικά ακίνητα και τα «μεταμορφώνει»

Η Ισραηλινή εταιρία που επενδύει στα ελληνικά ακίνητα και τα «μεταμορφώνει»

Σε ισραηλινή εταιρεία ανήκει ένα ακόμη έργο αλλαγής χρήσης ανενεργού επαγγελματικού κτηρίου σε κατοικίες στο κέντρο της Αθήνας, που αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η εταιρεία Ficus Investments, με έδρα το Τελ Αβίβ, θα προχωρήσει, μέσω ελληνικής θυγατρικής, στην μετασκευή τριώροφου κτηρίου στην οδό Σαρρή στην περιοχή του Ψυρρή σε συγκρότημα κατοικιών με στόχο την πώλησή τους και στη συνέχεια τη βραχυχρόνια μίσθωσή τους (για λογαριασμό του νέου ιδιοκτήτη).

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο real estate, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της να περιλαμβάνουν τη διαχείριση ακινήτων (βραχυπρόθεσμη μίσθωση κτλ.), την εξασφάλιση άδειας διαμονής σε αγοραστές ακινήτων ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ, αλλά και τη χορήγηση χρηματοδότησης σε συνεργασία με ισραηλινές τράπεζες.

Τα πρόσωπα

Στο τιμόνι της Ficus βρίσκονται οι Ισραηλινοί Μπάρακ Μπαούμ και Γκαλ Νίνιο. Ο πρώτος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά, ενώ, παλαιότερα, είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Euromat, με αντικείμενο την τοποθέτηση αυτοματοποιημένων συστημάτων διαχείρισης καυσίμων. Συμμετέχει ακόμη στο διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής εταιρείας Blue Oak Investments, ενώ στο παρελθόν δραστηριοποιούνταν στην αμερικανική αγορά ακινήτων.

Ο Νίνιο δραστηριοποιείται την τελευταία δεκαετία στην αγορά ακινήτων του Ισραήλ, ενώ επικεντρώνεται στην υλοποίηση εγχειρημάτων αστικής αναγέννησης.

Οι επικεφαλής της Ficus, που επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, εκτιμούν ότι η Αθήνα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό επειδή, μεταξύ άλλων, οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 60% κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας συγκαταλέγουν τη σύμβαση που έχει υπογράψει για την αποφυγή της διπλής φορολογίας με το Ισραήλ, τις υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την περιορισμένη χρονοαπόσταση μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 8 =