αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Ινδική Switz Group μπαίνει στην Ελληνική αγορά. Και ετοιμάζει συνεργασίες με εταιρίες

Η Ινδική Switz Group μπαίνει στην Ελληνική αγορά. Και ετοιμάζει συνεργασίες με εταιρίες

Μπορεί επισήμως να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά στο profile του στο linkedin, ο Taizoon Khorakiwala, ο Ινδός επιχειρηματίας που”τρέχει” το Switz Group, γνωστοποιεί την είσοδο του ομίλου του στην Ελλάδα.

Το πρώτο βήμα έγινε πριν από λίγο διάστημα μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Olympic Foods που δραστηριοποιείται στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού. Αυτή όμως είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η πρώτη κίνηση του ομίλου, στο “στόχαστρο” του οποίου βρίσκονται και άλλες ελληνικές εταιρείες.

Ποιο είναι όμως το Switz Group και πως έγινε το deal με την Olympic Foods;

Σήμερα ο όμιλος Switz Group, τον οποίο ανέλαβε ο Taizoon Khorakiwala, τον Ιανουάριο του 1980, τζιράρει περί τα 250 εκατ. δολάρια, απασχολεί 4.500 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται, στην αρτοβιομηχανία, στα αρτοποιεία, στις πρώτες ύλες, όπως αυγά, κ.ά. σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων σε Ομάν, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, κ.ά.

Οι επαφές με την ελληνική Olympic Foods, που ιδρύθηκε το 1989 και δραστηριοποιείται στις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού στην Ελληνική αγορά, ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο και ολοκληρώθηκαν με τη δημιουργία joint venture, στην οποία η ελληνική εταιρεία ελέγχει ποσοστό πάνω από 40%.

Το deal επισφραγίσθηκε πριν από λίγο διάστημα μετά και την ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης στην Κύπρο μεταξύ των εταιρειών “BRILLIANO LIMITED” (απορροφώσα εταιρεία) και “ΟΛΥΜΠΙΚ ΦΟΥΝΤΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (απορροφούμενη εταιρεία). Σκοπός αυτής της διασυνοριακής συγχώνευσης, όπως αναφέρεται και στο σχέδιο συγχώνευσης είναι η πιο εύκολη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, κεφαλαίων, πιστώσεων, πρώτων υλών και υπηρεσιών, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες των capital controls κι του country risk στις σχέσεις με τους προμηθευτές της.

Εκτός από το deal με την Olympic Foods, μέσω του οποίου το Switz Group εισέρχεται στην ελληνική αγορά, η τελευταία βρίσκεται σε επαφές με τρεις ακόμη ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων. Με μια εξ αυτών, η οποία θα επιτρέψει στο Switz Group και την πρόσβαση στη λιανική, πέρα από τη χονδρική, φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν τις τελικές υπογραφές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =