αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιδρύτρια μιας startup 1 δισ. δολαρίων παραθέτει τη Νο1 συμβουλή της. «Έχετε ήδη ο,τι χρειάζεστε»

Η ιδρύτρια μιας startup 1 δισ. δολαρίων παραθέτει τη Νο1 συμβουλή της. «Έχετε ήδη ο,τι χρειάζεστε»

Μην αφήνετε τις κρίσεις των άλλων να εξαντλούν την πίστη σας στον εαυτό σας, ειδικά όταν πρόκειται για την επιδίωξη μεγάλων ιδεών.

Αυτή είναι η συμβουλή της Gregg Renfrew, η οποία ξέρει πως να γίνεις επιτυχημένος τηρώντας τις πεποιθήσεις σου: Η εταιρεία ομορφιάς της, Beautycounter, έχει αποτίμηση που φτάνει στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Beautycounter έκανε πολύ δρόμο μέσα σε μια δεκαετία. Μετά την ίδρυσή το 2011, η Renfrew επέλεξε να δώσει μάχες σε μια τεράστια βιομηχανία ομορφιάς με πολύ μεγαλύτερους ανταγωνιστές, ασκώντας πιέσεις για αυστηρότερους κανονισμούς και επικαλούμενη δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από πολλούς από τους αντιπάλους της. «Όλοι νόμιζαν ότι ήμουν τρελή», λέει στο CNBC.

Αντίθετα, το Beautycounter κέρδισε αρκετή προσοχή και πωλήσεις, και εξελίχθηκε σε μια επωνυμία δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Πολύ συχνά οι άνθρωποι δεν προχωρούν με τολμηρά και θαρραλέα σχέδια και ιδέες επειδή επιτρέπουν στους άλλους να τους πουν ότι δεν είναι δυνατό», λέει ο Renfrew.

«I’m here to tell you it is possible».

Όλοι βιώνουν την αυτο-αμφισβήτηση και την κριτική. Κατά κάποιο τρόπο, οι άνθρωποι είναι καλωδιωμένοι να λειτουργούν… με άρνηση- είναι ένας τρόπος αποφυγής περιττών κινδύνων, δείχνει η έρευνα. Αλλά τελικά, πρέπει να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας για να είστε επιτυχημένοι, λέει η Renfrew.

Η αυτοπεποίθηση μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε την ώθηση να αναλάβετε το είδος των υπολογισμένων ρίσκων που σχετίζονται με τολμηρές ιδέες, όπως το να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση ή να χτίσετε μια μεγάλη καριέρα. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου αρκετά για να ξέρεις πότε είναι ώρα να πηδήξεις και με τα δύο πόδια, λέει η Renfrew.

«Έχεις πραγματικά όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι επιτυχημένος και μην αφήνεις κανέναν να σου πει το αντίθετο», λέει. «Μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να σας κάνουν να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 4 =