αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ ζωή στο metaverse: Ο Mark Zuckerberg δοκιμάζει γάντια για να νιώθετε αυτά που αγγίζετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ζωή στο metaverse: Ο Mark Zuckerberg δοκιμάζει γάντια για να νιώθετε αυτά που αγγίζετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν λίγο χρονικό διάστημα ο Mark Zuckerberg έκανε τις ανακοινώσεις για το metaverse. Τώρα μας δείχνει πως περίπου θα είναι η ζωή μας σε αυτόν τον virtual κόσμο.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, βλέπουμε τον ίδιο να δοκιμάζει τα ειδικά γάντια αφής που ανέπτυξαν τα Reality Labs της Meta. Με αυτά ο χρήστης θα μπορεί να αισθάνεται τα αντικείμενα που ακουμπάει, όταν π.χ. παίζει ζάρια, Jenga και σκάκι, καθώς και όταν κάνει χειραψία.

Τα γάντια ανιχνεύουν τα χέρια του χρήστη για να διαπιστώσουν τη θέση τους στη σκηνή εικονικής πραγματικότητας και να εντοπίσουν αν υπάρχει κάποια επαφή με εικονικό αντικείμενο. Έπειτα, τα γάντια προσδίδουν την αίσθηση πίεσης, υφής και δόνησης για να προσομοιώσουν την αίσθηση των αντικειμένων.

Όπως αναφέρει η εταιρία: «Η ανάπτυξη των γαντιών είναι μία πρόκληση η οποία απαιτεί την εφεύρεση εντελώς νέων τομέων επιστημονικής έρευνας. Ενώ είμαστε στα πρώτα στάδια αυτής της έρευνας, ο στόχος είναι μία μέρα να συνδέσουμε τα γάντια με το VR headset για μία εμβυθιστική εμπειρία όπως το να παίζετε σε μία συναυλία ή ένα παιχνίδι πόκερ στο metaverse και τελικά να λειτουργούν και με τα AR γυαλιά σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + eight =