αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ εφορία πήγε στο εστιατόριο με τα «καλαμάρια των 800 ευρώ» στη Μύκονο. Και να τι εντόπισε

Η εφορία πήγε στο εστιατόριο με τα «καλαμάρια των 800 ευρώ» στη Μύκονο. Και να τι εντόπισε

Η είδηση έγινε viral. Αμερικανός τουρίστας πήγε σε εστιατόριο στη Μύκονο, και πλήρωσε 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι, τρεις σαλάτες και εξι μπύρες, γράφοντας στην κριτική του στο TripAdvisor ότι, αν και ζήτησε τον κατάλογο από την σερβιτόρα που τους εξυπηρέτησε, ο κατάλογος δεν ήρθε ποτέ στο τραπέζι τους. Από την πλευρά του βέβαια το εστιατόριο έδωσε την δική του απάντηση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία απάτη.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν, αν υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Τώρα η εφορία πήγε στο συγκεκριμένο μαγαζί και έκανε τον έλεγχο. Οι πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ απόψε αναφέρουν πως έγινε έλεγχος στο εστιατόριο στην Μύκονο και εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με το protothema, το μεσημέρι, στο εν λόγω κατάστημα εμφανίστηκε κλιμάκιο της Εφορίας για να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Στο κατάστημα εμφανίστηκαν πέντε άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι και προέβησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο των φορολογικών αρχείων της επιχείρησης. Στα χέρια τους είχαν τόσο το επίμαχο δελτίο παραγγελίας, που ανάρτησε στο tripadvisor ο Αμερικανός τουρίστας, όσο και άλλα δελτία παραγγελίας που είχαν αναρτήσει μέρες πριν και άλλοι πελάτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παραπλάνησης από τους υπάλληλους του εστιατορίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =