αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ εφορία θα «σκανάρει» αποδείξεις και τιμολόγια ακόμα και μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Η εφορία θα «σκανάρει» αποδείξεις και τιμολόγια ακόμα και μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Πλήρη εικόνα πωλήσεων χονδρικής και λιανικής μέσα σε διάστημα 60 δευτερολέπτων ή το αργότερο εντός 24 ωρών από την ώρα της συναλλαγής θα έχει η εφορία μέσω της πλατφόρμας MyData.

Νέα απόφαση που συνυπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής καθορίζει τον χρόνο διαβίβασης των στοιχείων λιανικών πωλήσεων που εκδίδονται από τις διασυνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ ταμειακές μηχανές σε 1 λεπτό, ενώ για όσους εκδίδουν στοιχεία λιανικής μέσω προγραμμάτων διαχείρισης επιχειρήσεων, ο χρόνος διαβίβασης ορίζεται σε 24 ώρες από την έκδοσή τους.

Οι χρόνοι αυτοί «παραβιάζονται» σε περίπτωση απώλειας διασύνδεσης με την πλατφόρμα myDATA, η οποία αποδεικνύεται από την επιχείρηση ή τον επαγγελματία με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή την περίπτωση, τα δεδομένα των εκδιδόμενων λογιστικών στοιχείων διαβιβάζονται αμελλητί με την αποκατάσταση της διασύνδεσης, με την ένδειξη «Απώλεια Διασύνδεσης».

Ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή εκ νέου απώλειας της διασύνδεσης. Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα διαβιβάζονται το αργότερο εντός δύο ημερών από την καταληκτική ημερομηνία διαβίβασής τους, είτε από το κανάλι διαβίβασης που εκδόθηκαν ή διαβιβάστηκαν αρχικά ανεπιτυχώς, είτε από τα προγράμματα διαχείρισης επιχειρήσεων (εμπορικό/ λογιστικό, ERP), είτε από την ειδική φόρμα καταχώρησης, εφόσον τηρούνται τα όρια χρήσης της.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 1 =