αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εφαρμογή που βρίσκει τον… σωσία σου σε κάποιο έργο τέχνης

Η εφαρμογή που βρίσκει τον… σωσία σου σε κάποιο έργο τέχνης

Τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι το πρόσωπο σου μοιάζει με κάποια μορφή πάνω σε κάποιο έργο τέχνης; Πλέον μπορείς να κάνεις αυτή την ιδιαίτερη αναζήτηση.

Η Google έχει δημιουργήσει την εφαρμογή “Αrt Selfie” η οποία ανακαλύπτει τους σωσίες των χρηστών, αναζητώντας τους σε δεκάδες χιλιάδες έργα τέχνης που κοσμούν τις συλλογές μουσείων όλου του κόσμου.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις μια selfie. Το Art Selfie προέρχεται από την οπτική τεχνολογία των υπολογιστών και βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση. Βγάζοντας μια selfie, η φωτογραφία σας συγκρίνεται με πρόσωπα που απεικονίζονται σε έργα τέχνης, τα οποία μας έχουν προμηθεύσει συνεργαζόμενα μουσεία. Σε ελάχιστο χρόνο θα εμφανιστούν τα αποτελέσματά σας, καθώς και ένα ποσοστό που εκτιμά το βαθμό ομοιότητας του προσώπου σας με κάθε πιθανό «ταίρι».

Έτσι, η selfie σας γίνεται δίοδος στην τέχνη, καθώς αρκεί να πατήσετε πάνω στο πορτρέτο του σωσία σας για να ανακαλύψετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο τέχνης στο οποίο απεικονίζεται ή με το δημιουργό του, τον οποίο ίσως και να μη γνωρίζατε καν μέχρι σήμερα.

Κατέβασε την εφαρμογή για iOS ή Android.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =