αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εφαρμογή που αφαιρεί αυτόματα άλλους ανθρώπους από τις φωτογραφίες που τραβάς

Η εφαρμογή που αφαιρεί αυτόματα άλλους ανθρώπους από τις φωτογραφίες που τραβάς

Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν επιθυμούν να υπάρχουν άλλα άτομα στις φωτογραφίες που βγάζουν σε δημόσιους χώρους ή όταν φωτογραφίζουν κάποιο τοπίο, τότε υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα νέα για εσάς. Μία νέα εφαρμογή που ονομάζεται Bye Bye Camera θα λύσει αυτό σας το πρόβλημα, καθώς αφαιρεί τους ανθρώπους από τις φωτογραφίες που τραβάτε!

Πρόκειται για ένα νέο, ιδιαιτέρως πρακτικό έργο από το Do Something Good. Ο καλλιτέχνης που το δημιούργησε, ονόματι damjanski, έχει ασχοληθεί και με πολλά ακόμα καινοτόμα έργα, όπως ένα CAPTCHA που αποκλείει τον άνθρωπο και δημιουργεί διάλογο μεταξύ δύο Google agents.

Η νέα εφαρμογή όπως δήλωσε ο damjanski στο Artnome, είναι «μια εφαρμογή για την «μετα-ανθρώπινη» εποχή … Η εφαρμογή αφαιρεί τη ματαιοδοξία κάθε selfie φωτογραφίας  και επίσης το ίδιο το άτομο.»

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται με έναν συνειδητό και άρτο τρόπο.

Η εφαρμογή Bye Bye Camera, λειτουργεί με τη χρήση ορισμένων από τα εργαλεία AI που υπάρχουν ήδη στην αγορά, και χρησιμοποιούνται στον κόσμο της έρευνας. Χρησιμοποιεί το YOLO (You Only Look Once), έναν πολύ αποδοτικό ταξινομητή αντικειμένων, που μπορεί γρήγορα να καθορίζει το περίγραμμα ενός ατόμου και στη συνέχεια ένα ξεχωριστό εργαλείο που εκτελεί αυτό που η Adobe χαρακτήρισε ως «κατανοητή συμπλήρωση του περιβάλλοντος». Με τη συνεργασία αυτών των δύο εργαλείων, ένα άτομο που βρίσκεται στη φωτογραφία, διαγράφεται και η εικόνα του αντικαθιστάται από το background.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 6 =