αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα περάσει… από κόσκινο την εξαγορά της Shazam από την Apple

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα περάσει… από κόσκινο την εξαγορά της Shazam από την Apple

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα διερευνήσει εάν η εξαγορά της Shazam από την Apple ανταποκρίνεται στα πρότυπα περί ανταγωνισμού, μετά από τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν κάποια κράτη – μέλη.

Το αίτημα αρχικώς κατατέθηκε από την Αυστρία και στη συνέχεια υποστηρίχθηκε από τη Γαλλία, την Ισλανδία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

«Βάσει των στοιχείων που υπέβαλε η Αυστρία και οι χώρες που προσχώρησαν στην αίτηση παραπομπής και με την επιφύλαξη του αποτελέσματος της πλήρους έρευνάς της, η Επιτροπή θεωρεί ότι η εξαγορά αυτή ενδέχεται να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η Επιτροπή έχει επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι η πιο κατάλληλη αρχή για την αντιμετώπιση των πιθανών διασυνοριακών επιπτώσεων της εξαγοράς»

Όπως διαβάζουμε στο Tecky.eu, η Επιτροπή μάλλον ανησυχεί για την πιθανότητα της αφαίρεσης των ανταγωνιστικών υπηρεσιών ακρόασης μουσικής από την εφαρμογή Shazam. Αν και η έκδοση της εφαρμογής για το λειτουργικό σύστημα Android υποστηρίζει διαφορετικές υπηρεσίες όπως τα Google Play, Spotify και Deezer, η έκδοσή της για το iOS περιορίζεται αποκλειστικά στις υπηρεσίες Apple Music, iTunes και Spotify.

Η Apple είχε ανακοινώσει στις 11 Δεκεμβρίου την επίτευξη της συμφωνίας εξαγοράς μεταξύ των δύο εταιρειών. Κατά πολλούς, η Apple απλά θέλει να «δωρίσει» το Shazam στον ψηφιακό βοηθό της Siri, στα πλαίσια του έντονου ανταγωνισμού που εξελίσσεται στον κλάδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 1 =