αρχικηVIRALΗ ευρεσιτεχνία που είχε κατοχυρώσει ο Michael Jackson και τον βοήθησε… να αψηφήσει τη βαρύτητα στο Smooth Criminal

Η ευρεσιτεχνία που είχε κατοχυρώσει ο Michael Jackson και τον βοήθησε… να αψηφήσει τη βαρύτητα στο Smooth Criminal

Τον Αύγουστο του 1987 κυκλοφόρησε το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον «Bad» από την Epic Records. Το «Smooth Criminal» ήταν ένα από τα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν σε αυτό, παρά τις έντονες αντιδράσεις του παραγωγού Κουίνσι Τζόουνς. Από την πρώτη στιγμή, το κομμάτι έκανε θραύση.

Οι κριτικές ήταν διθυραμβικές και το κοινό το λάτρεψε. Έφτασε στο νούμερο 7 του Billboard 100, μέσα σε μια εβδομάδα κυκλοφορίας. Μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του καλλιτέχνη, ενώ έχει αποτελέσει και το βασικό κομμάτι της γνωστής ταινίας «Μοonwalker».

Με την επιτυχία δεδομένη, το επόμενο βήμα ήταν το βιντεοκλίπ. Όπως αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου, αρχικά ο Τζάκσον ήθελε να το γυρίσει σαν γουέστερν. Ύστερα όμως από αντιρρήσεις που έφερε ο συνεργάτης του στις χορογραφίες Tζέφρι Ντάνιελ, αποφάσισε να το αλλάξει, ώστε να έχει το ύφος των νυχτερινών κέντρων της δεκαετίας του ’30.

Αυτό που εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα είναι η χορευτική φιγούρα του Τζάκσον που αψηφά τη βαρύτητα. Όλοι απορούσαν πως ήταν δυνατόν να ταλαντεύεται το κορμί του σε τέτοιο βαθμό, χωρίς να λυγίζει ή να στηρίζεται κάπου. Όπως είχε δηλώσει ο Μάικλ Τζάκσον σε συνέντευξή του, επρόκειτο για μια απλή ευρεσιτεχνία, που είχε κατοχυρώσει από το 1993.

ta-erga-pou-ksekinoun-to-2017-ston-olp«Μανταλάκια υψώνονται στη σκηνή την κατάλληλη στιγμή. Φοράω ειδικά παπούτσια με υποστηριγμένο αστράγαλο και κοψίματα στα τακούνια, για να μπορώ να γλιστράω πάνω τους. Με αυτόν τον τρόπο, δεν ρίχνω το βάρος του σώματος μου στα πόδια μου. Αυτό είναι όλο», αποκάλυψε ο MJ.

Το 2009, ο Τζάκσον ετοιμαζόταν να παρουσιάσει στις συναυλίες «This Is It», ολόκληρο το κομμάτι βελτιωμένο και ενισχυμένο μουσικά, αλλά ο θάνατος τον πρόλαβε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =