αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρία που ξεκίνησε από το Κιλκίς και έγινε Πολυεθνική με εξαγωγές σε 100 χώρες

Η εταιρία που ξεκίνησε από το Κιλκίς και έγινε Πολυεθνική με εξαγωγές σε 100 χώρες

Σε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης σε επίπεδο ομίλου κάθε χρόνο στοχεύει για τα αμέσως επόμενα έτη η KLEEMANN, που εκτιμάται ότι θα κλείσει τη χρήση 2019 με τζίρο άνω των 143 εκατ. δολ, όπως επισημαίνουν, σε συνέντευξή τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αδερφοί Κωνσταντίνος και Νικόλαος Κουκούντζος, διευθύνων σύμβουλος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αντίστοιχα.

Ενόψει και του Μαΐου του 2020, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η νέα επένδυση της εταιρείας στην Κίνα (το εργοστάσιο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Σαγκάη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη), η διοίκηση της εταιρείας, (η οποία εξάγει τα προϊόντα της σε 100 χώρες, με το 90% του κύκλου εργασιών της ν’ αντιστοιχεί σε εξαγωγές) προσβλέπει σε πολύ ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα.

Όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος, παρότι η επένδυση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, «η ανάπτυξη της εταιρείας (στην Κίνα) είναι ήδη η μεγαλύτερη σε όλον τον όμιλο», αφού από 5 εκατ. ευρώ (5,5 εκατ. δολ) πρόπερσι και 10 εκατ. ευρώ (11 εκατ. δολ) πέρυσι, ο τζίρος έφτασε κοντά στα 15 εκατ. ευρώ (16,5 εκατ. δολ) φέτος, με το ένα τρίτο των πωλήσεων να γίνεται στην Κίνα και τα δύο τρίτα σε χώρες όπως οι Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Μπαγκλαντές, Σιγκαπούρη και Ινδονησία. Στο μέλλον, εκτός από την ανάπτυξη αυτών των αγορών και της Κίνας, η εταιρεία έχει στόχο να αναπτύξει τις εξαγωγές της και σε άλλες ασιατικές χώρες, όπως στο Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, τη Μογγολία και αλλού.

Στόχος για τζίρο 27,5 εκατ. δολ το 2022 στην κινεζική εταιρεία. Στην Κίνα εγκαθίστανται δύο στους τρεις ανελκυστήρες παγκοσμίως

«Θέλουμε να ξεπεράσουμε τα 25 εκατ. ευρώ (27,5 εκατ. δολ) σε διάστημα τριών ετών (στην κινεζική εταιρεία). Σίγουρα δεν είναι εύκολος στόχος, όμως με τη δυναμική που μας δίνει η νέα μας επένδυση, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε» επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κουκούντζος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Νικόλαος Κουκούντζος, αφού διευκρινίζει ότι η επένδυση στην Κίνα είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει η εταιρεία εκτός Ελλάδος (σ.σ. ύψους περίπου 15 εκατ. δολ), σημειώνει: «Η αγορά της Κίνας αποτελείται κυρίως από μηχανικούς ανελκυστήρες. Αυτό οφείλεται στο ότι τα κτήρια στην Κίνα είναι ιδιαιτέρως ψηλά και τεχνικά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από υδραυλικούς ανελκυστήρες. Επίσης -σημαντικό για μας- η αγορά αναπτύσσεται και καθ’ ύψος: ορισμένα από τα υψηλότερα κτίρια κατασκευάζονται σήμερα στην περιοχή αυτή. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η Κίνα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά για ανελκυστήρες στον κόσμο. Δύο στους τρεις ανελκυστήρες που εγκαθίστανται στον κόσμο κάθε χρόνο, μπαίνουν στην Κίνα. Επιπρόσθετα, έχει μια εξαιρετικά ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία και αστικοποιείται με εντυπωσιακούς ρυθμούς».

Το 2003 οι πωλήσεις της ΚLEEMANN προέρχονταν κατά 70% από την Ελλάδα και κατά 30% το εξωτερικό. Σήμερα ή αντίστοιχη αναλογία είναι 90% από το εξωτερικό και μόλις 10% από την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτημα για τις επενδύσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσει η KLEEMANN στα επόμενα χρόνια, ο Νικόλαος Κουκούντζος επισημαίνει ότι το τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, που ολοκληρώνεται ώς το καλοκαίρι, ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ (33 εκατ. δολ) για την περασμένη πενταετία. «Η επόμενη πενταετία αναμένεται να κινηθεί σε αντίστοιχους ρυθμούς και θα περιλαμβάνει και τις τρεις επενδυτικές κατευθύνσεις- Καινοτομία και R&D, Γεωγραφική Εξωστρέφεια και Άριστο Εργασιακό Περιβάλλον» εξηγεί, ενώ υπενθυμίζει ότι ο όμιλος απασχολεί σήμερα 1.440 άτομα, εκ των οποίων τα 1.000 στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 15 =