αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ εταιρία που θέλει να κάνει το Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μόλις 3,5 ώρες, με υπερηχητικό αεροπλάνο

Η εταιρία που θέλει να κάνει το Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μόλις 3,5 ώρες, με υπερηχητικό αεροπλάνο

Eχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που το υπερηχητικό αεροσκάφος Concorde πέταξε για τελευταία φορά.

Κι ενώ διάφορες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να επαναφέρουν τα υπερηχητικά ταξίδια από τότε, ακόμα δεν έχουμε δει αυτό να υλοποιείται.

Ωστόσο, η Boom Supersonic με έδρα το Κολοράντο έχει κάνει μερικά σημαντικά βήματα στην προσπάθειά της να κάνει ξανά πραγματικότητα τις υπερηχητικές πτήσεις.

H Boom αποκάλυψε ένα νέο σχέδιο για το αεροσκάφος Overture, το οποίο θα πετά με διπλάσια ταχύτητα από τα σημερινά υποηχητικά εμπορικά τζετ και αναμένεται να μεταφέρει τους πρώτους επιβάτες του το 2029 .

Οι αποδόσεις του αεροσκάφους, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Farnborough Air Show, μια εκδήλωση αεροπορικού εμπορίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Χάρη στην ανανεωμένη σχεδίασή του το αεροσκάφος θα διαθέτει έναν επιπλέον κινητήρα, αλλά θα έχει επίσης μια περιγεγραμμένη άτρακτο και φτερά που θυμίζουν «γλάρο».

Το αεροσκάφος, που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε παραγωγή το 2024, θα πετάξει 1,7 Mach πάνω από το νερό με εμβέλεια 4.250 ναυτικών μιλίων και θα έχει χωρητικότητα 65 έως 80 επιβατών, λέει η ομάδα του Boom.

Τον Ιανουάριο, η United Airlines παρήγγειλε 15 από τα υπερηχητικά αεροσκάφη, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να πετάξουν από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε μόλις τρεισήμισι ώρες.

Εν τω μεταξύ, η Japan Airlines επένδυσε 10 εκατομμύρια δολάρια στο Boom το 2017 και έχει τη δυνατότητα να αγοράσει έως και 20 αεροσκάφη.

Επιπλέον, η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία στρατιωτικής τεχνολογίας Northrop Grumman για την ανάπτυξη μιας στρατιωτικής παραλλαγής του Overture.

Οι ανησυχίες για τον θόρυβο, μαζί με τον περιβαλλοντικό αποτύπωμα του, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην «κατάρρευση» του Concorde και η Boom καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι αυτό το υπερηχητικό τζετ είναι ταυτόχρονα βιώσιμο και πιο αθόρυβο.

Πηγή: ΣΚΑΙ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − two =