αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εταιρία που θέλει να δημιουργήσει εργοστάσιο στην Κοζάνη με 2.000 θέσεις εργασίας

Η εταιρία που θέλει να δημιουργήσει εργοστάσιο στην Κοζάνη με 2.000 θέσεις εργασίας

Ένα gigafactory παραγωγής στοιχείων για μπαταρίες λιθίου ετοιμάζει η Sunlight (μέλος του Ομίλου Olympia) στην Κοζάνη, σε μια επένδυση με ύψος που υπολογίζεται σε 1,8 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας.

Όπως μεταδίδει το sofokleousin.gr, ο όμιλος Πάνου Γερμανού/Olympia Group, προσπαθεί να εξασφαλίσει ακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό, επιδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του μεγαλύτερου επενδυτικού project που έχει στα “σκαριά”.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η επένδυση θα πραγματοποιηθεί από θυγατρική της Sunlight και θα είναι της τάξεως του 1,8 δισ. ευρώ. Περίπου το ήμισυ της επενδυτικής δαπάνες επιδιώκεται να καλυφθεί απ΄ευρωπαϊκούς πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για την ολοκλήρωση της θα απαιτηθούν δάνεια της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με ελληνικές τράπεζες για έκδοση κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων μεγαλύτερου συνολικού ποσού – περίπου 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει κι άλλες, συμπληρωματικού χαρακτήρα επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =